Tenis

Potop Hrvata na startu kvalifikacija Wimbledona, uhvatili ukupno četiri gema

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.06.2013.
Potop Hrvata na startu kvalifikacija Wimbledona, uhvatili ukupno četiri gema
Foto: FaH

Antonio Veić i Nikola Mektić definitivno nisu očekivali ovakav nastup u kvalifikacijama Wimbledona. Obojica su upisali teške poraze i bili su potpuno neravnopravni protivnici...

Wimbledon nije započeo nimalo dobro za hrvatske predstavnike. Otvorili su ga nastupom u kvalifikacijama Antonio Veić i Nikola Mektić, međutim odigrali su mečeve za potpuni zaborav.

Prvi je na travnjaku Wimbledona bio Mektić koji je za protivnika imao Japanca Goa Soedu. Soeda kao i svi Japanci voli brzu podlogu i nakon početnog prilagođavanja u ranoj fazi meča, pomeo je Mektića s terena.

Konačnih 6:2, 6:0 pokazuje o kakvom je meču bilo riječ, a još poraznija činjenica za Mektića je što je u početku susreta bio ravnopravan, ali kasnije nije mogao niti do gema.

Ništa bolje nije se proveo niti Antonio Veić koji je igrao protiv Nijemca Petera Gojowczyka. Istog Gojowczyka je ne tako davno svladao u kvalifikacijama Roland Garrosa, međutim u Londonu je bila posve drugačija priča.

Veić je išao stopama Mektića i također je uhvatio svega dva gema, samo što je on to rasporedio u svaki set po jedan gem. Gojowczyk se tako osvetio hrvatskom tenisaču za poraz u Parizu.

U utorak će na teren izaći tenisačice koje će odraditi svoj prvi krug kvalifikacija. Tako će Mrdeža igrati protiv Britanke Windley, Tomljanović protiv Ruskinje Gavrilove, a Vrljić protiv Amerikanke Sanchez.

Wimbledon, prvo kolo kvalifikacija:
Go Soeda (Japan, 13) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:2, 6:0
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Antonio Veić (Hrvatska) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH18.06.2013. u 23:03
    Samo jedna riječ... SRAMOTA
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 17:15
    Kao da su očekivanja od jednog Veića i Mektićka al pari sa onim što očekujemo od Marina.Marin je klasa za sebe kod nas i s pravom već svi živčanimo čekajući taj njegov iskorak.Eto možda ga taj odlazak Bretta probudi.Kreno je dobro.
    Obrisan korisnik
  • w.potter18.06.2013. u 17:02
    Ajla prošla, Mrdeža ispala, Vrljić ispustila prvi set...
    w.potter
  • interreg18.06.2013. u 14:44
    I onda pljuju po Cilicu kako ne valja, tz tz tz
    interreg
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 12:12
    Očekivano,Veić samo može igrat na zemlji.
    Obrisan korisnik