Automoto

Suzuki zakazao povratak u Svjetsko motociklističko prvenstvo za 2015. godinu

Igor Šestak • ponedjeljak, 17.06.2013.
Suzuki zakazao povratak u Svjetsko motociklističko prvenstvo za 2015. godinu

Nakon što je na kraju 2011. godine napustio Svjetsko prvenstvo u motociklizmu, Suzuki se sada priprema za povratak u najjaču klasu MotoGP. Japanska momčad intenzivno radi na razvoju svog motocikla te je objavila kako će se u natjecanje vratiti 2015. godine, a ne godinu ranije kako je prvotno bilo najavljeno. Također, iz Suzukija su objavili kako će testiranjima novog motocikla dirigirati Davide Brivio, a testni vozač bit će Randy de Puniet.

Momčad Suzukija važna je karika u Svjetskom prvenstvu u motociklizmu. U povijest se upisala osvajanjem naslova u najjačoj klasi s vozačima poput Barryja Sheenea, Kevina Schwantza i Kennyja Robertsa, no 2011. godine se povukla iz MotoGP-a zbog globalne krize koja je sudjelovanje u sportu učinila prilično neprofitabilnim.

Ipak, Japanci su vrlo brzo najavili povratak u svijet motociklizma. Očekivalo se kako bi se on mogao dogoditi već 2014. godine, ali u ponedjeljak su iz momčadi potvrdili kako je izglednije da će se to dogoditi godinu kasnije.

Suzukijev testni tim pojavio se na stazi Catalunya pored Barcelone na kojoj su ostale momčadi iz Svjetskog prvenstva u ponedjeljak imale priliku testirati svoje motocikle. Na čelu tog tima je Davide Brivio, Talijan koji je ranije u karijeri surađivao s Valentinom Rossijem u njegovim najboljim danima u Yamahinoj momčadi. Moćni stroj od 1.000 kubičnih centimetara "uzjahao" je pak Francuz Randy de Puniet koji će Suzukiju poslužiti kao razvojni vozač.

Povratkom Suzukija utrkama Svjetskog prvenstva ponovno će juriti motocikli iz četiri velike svjetske tvornice - Honda, Yamaha, Ducati i Suzuki.

Foto: Wikipedia, Rikita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!