Tenis

Vekić: "Sretna sam zbog novog renkinga i jedva čekam Wimbledon"

Igor Šestak • utorak, 18.06.2013.
Vekić: "Sretna sam zbog novog renkinga i jedva čekam Wimbledon"
Foto: FaH

Donna Vekić, najbolja hrvatska tenisačica i od ponedjeljka 64. tenisačica svijeta, iza sebe ima odličan tjedan u kojem je dogurala do finala na WTA turniru u Birminghamu. U razgovoru za HRT prokomentirala je taj nastup te najavila Wimbledon, treći Grand Slam sezone kojem se silno raduje.

Odličan tenis prikazala je prošloga tjedna 16-godišnja Donna Vekić na WTA turniru u Birminghamu. Stigla je do svog drugog WTA finala, gdje je ipak spretnija bila Slovakinja Daniela Hantuchova s 2:0 u setovima.

Međutim, odličan nastup donio je najboljoj hrvatskoj tenisačici skok od 25 mjesta na WTA ljestvici i od ponedjeljka je 64. tenisačica svijeta.

"Jako sam sretna zbog novog renkinga, a još sretnija jer sam igrala finale WTA turnira. Stvarno sam odigrala odličan turnir", prokomentirala je za HRT Vekić pa pohvalila svoju suparnicu: "U finalu je bilo zaista gusto, ali kad god je trebalo Daniela je odigrala odlične poene. Pokazala je da ima više iskustva od mene i zaslužila pobjedu."

"Sve dok ne navršim 18 godina imam ograničen broj turnira na kojima mogu nastupati, no drago mi je da sam do sada sve turnire na kojima sam nastupila odlično iskoristila i to me dovelo do pozicije na kojoj jesam. Moj je cilj biti broj jedan, a ne broj 64 tako da moram još mnogo raditi", izjavila je ambiciozna Donna.

U ovoj godini ima cilj spustiti se još barem 14 mjesta na WTA ljestvici: "Nadam se da ću do kraja godine ući u top 50, ali branim dosta bodova tako da to neće biti lako."

Objasnila je zašto joj travnata podloga odgovara i najavila nastup u Wimbledonu. "Travnata podloga mi je najdraža i na njoj se odlično osjećam. Obožavam napadačku igru, a brza travnata podloga odlično odgovara mom stilu. Jedva čekam zaigrati na Wimbledonu. U Londonu se osjećam kao kod kuće i jako se veselim tom turniru", poručila je Vekić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios20.06.2013. u 23:38
    zakaj tolko minusa Seedorfu? Pa možda se fakat uspaniči, nebi bilo čudno na takvom turniru i tako mlada...jeste ga izminusirali, ko da bi bilo prvi put da se netko od naših usere od treme i ko da je to nenormalno..
    rios
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 11:31
    Sretno Dona na najvećem i najcjenjenijem teniskom turniru.Dobar rezultat itekako bi odjeknuo sportskim svijetom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 03:50
    basad odi šetaj kera po vani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 00:41
    čemu ta sveopća euforija oko nje? Posebno od ljudi koji o tenisu ne znaju dalje od par igrača i 2-3 igračice... šta se promijenilo sad oko nje u tjedan dana? Šta se promijenilo za hrvatsku? za ikoga od vas koji ste od jednom "uz nju", "radujete se", bla bla?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 22:30
    pari mi se da nebu daleko u wimblacu trema ce ju oprat i rano ce ispast
    Obrisan korisnik