Košarka

James: "Već smo vidjeli kako se priprema svečano proglašenje, ali zbog toga igrate do posljednje sirene"

Ivor Krapac • srijeda, 19.06.2013.
James: "Već smo vidjeli kako se priprema svečano proglašenje, ali zbog toga igrate do posljednje sirene"
Foto: EPA

Boksačkim rječnikom, Miami Heat bio je na konopcima, ali aktualni prvaci i dalje su u igri za obranu naslova u NBA ligi. Šesta utakmica finalnog ogleda sa San Antonio Spursima donijela je puno uzbuđenja, a okončana je u produžetku, do kojega je domaća momčad došla tricom Raya Allena u njihovom posljednjem napadu u četvrtoj četvrtini. Poslije pobjede, LeBron James bio je presretan zbog mentalne snage koju je Heat ovog puta pokazao...

Ukoliko u noći s četvrtka na petak u sedmoj utakmici na jugu Floride Miami Heat dođe do drugog uzastopnog NBA naslova, i Heat i San Antonio Spursi osobito će se sjećati uzbuđenja iz šestog susreta. Spursi su oko pola minute do kraja četvrte četvrtine vodili s pet razlike, uoči posljednjeg napada Heata u toj četvrtini imali su +3, a tri poena prednosti imali su i produžetku. No, ništa od toga nije se pokazalo dovoljnim za momčad koju vodi Gregg Popovich.

"Ovo je daleko najbolja utakmica u kojoj sam sudjelovao", opisao je LeBron James poslije susreta u kojem je imao 32 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

"Već smo vidjeli kako se priprema svečano proglašenje, izvukli su žutu vrpcu. No, zbog toga igrate do posljednje sirene", nastavio je LeBron: "Mi smo to ovog puta i napravili. Dali smo sve što imamo i više od toga."

Erik Spoelstra, trener Miami Heata: "Ovo su najbolje dvije riječi u sportu: sedma utakmica."

James je u četvrtoj četvrtini svojim poenima, uglavnom ulazeći u reket, vukao Heat u povratku nakon što su u trećoj dionici gubili i s 13 razlike, a u tom razdoblju intenzitet je bio toliko visok da je u jednom od sudara izgubio traku oko glave s kojom uvijek igra. "To mi je u tom trenutku bila najmanja briga", opisao je, a kako je igrao u najvećem dijelu četvrte četvrtine, sve do malog posustajanja u napadu u završnici, nije se osjetilo da mu nedostaje dio uobičajene opreme.

"Jednostavno igra s velikom silinom", opisao je LeBronov učinak Ray Allen, koji je tricom za poravnanje potkraj četvrte dionice i poenima u produžetku imao vrlo važnu ulogu na domaćem putu do pobjede.

"Preuzeo je stvari u svoje ruke i vukao konce, to se ne može izreći nikako drugačije", kazao je, pak, Tim Duncan o Jamesovom učinku: "Bili smo u dobroj poziciji da dovršimo posao, ali pronašao je način da povede svoju momčad, dok mi nismo napravili dovoljno da bismo ovo priveli kraju."

Manu Ginobili, koji nije bio ni približno toliko učinkovit kao u petoj utakmici, priznao je da ovakav rasplet boli. "Ovo je težak trenutak. Bili smo nekoliko sekundi udaljeni od naslova i to smo propustili", osvrnuo se 35-godišnji Argentinac, izdvajajući što je sve presudilo: "Nekoliko skokova do kojih nismo došli, Rayeva teška trica i nekoliko promašenih slobodnih bacanja. Ovo je vrlo težak trenutak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 14:57
    Ray Ray legenda ..Kakav clutch pogodak u maniri Big Shot Boba.. iz šampionskih dana.. Allen je najjači tricaš to znamo al nije baš poznat po tome da zabija u zadnjim sekundama kao npr Horry,Kobe, Dirk, MJ...zato respekt
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 11:44
    Rudy Tomjanovich je to najbolje radio. Nema veze ako je 30 sekundi prije kraja, faul faul i odmah faul. Imao je petoricu igrača koji su znali zabijati svoja slobodna i nije dao protivniku prostora za povratak. Popovich (s pravom) nije imao povjerenja u svoje igrače i dogodilo se to što se dogodilo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 23:23
    mislim da će Spursi dugo pamtiti ovu tekmu jer prsten ove godine neće dobiti...iako ih simpatiziram više od Heata hebeno su zahebali stvar u ovoj tekmi! ali što se kvalitete tiče od one godine kada je Boston dobio prstenje nije bilo ni približno tako dobrog ili kvalitetnog finala a bogme i malko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 17:14
    Utakmica za anale..Iskreno mi je žao"mamuza" već su bili stavili prsten,ali...Nadam se da ce se oporaviti psihološki do 7.utakmice ali sda je Heat u prednosti velikoj,mada ako iko može da oporavi igrače i spremi ih taktički i psihiloški to može Greg Popovich.Nedostajao im je samo jedan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 16:30
    jedna od ONIH utakmica
    Obrisan korisnik