Tenis

Dodig nadigrao Raonica i plasirao se u četvrtfinale Eastbournea

Branimir Korać • srijeda, 19.06.2013.
Dodig nadigrao Raonica i plasirao se u četvrtfinale Eastbournea
Foto: EPA

Prvi nositelj turnira u Eastbourneu Milos Raonic završio je s nastupom u drugom kolu izgubivši od Ivana Dodiga. Hrvatski tenisač odigrao je jako dobar meč i upisao pobjedu za manje od sat i pol igre...

15. igrač svijeta i igrač koji od nedavno trenira pod nadzorom Ivana Ljubičića, Milos Raonic, nije se uspio othrvati odličnoj igri Ivana Dodiga. Dodig je odigrao kvalitetan meč, posebno u prvom setu i otišao je do pobjede 6:2, 7:6(5).

Dodig je u meč ušao breakom, poveo je 2:0 i tako nagovijestio dobar nastup. Kod 3:2 dobio je Raonic malu priliku za povratak, ali Dodig je u pravo vrijeme ipak odigrao kvalitetno i izvukao se.

Hrvatski tenisač je odlično vraćao Raonicev servis, Kanađaninov plan igre je polako padao u vodu i u sedmom gemu odigrao je nekoliko vrlo loših izmjena s lošim odlukama i Dodig je stigao do 5:2 i dvostrukog breaka.

Uz manje probleme na servisu za set, Dodig je uspješno dovršio posao i lakše nego što se očekivalo stigao do prvog seta sa 6:2 i što je najvažnije uz dosta bolju igru od protivnika.

U drugom setu Raonic je zaigrao nešto bolje, bio je značajno precizniji i napokon je uspio koristiti servis da bi preuzeo inicijativu u igri.

U 13. igri Dodig je stigao do meč lopte kod 6:5 međutim Raonic zabija as i spašava se. Kod 7:6 na set lopti Raonic griješi na mreži kada volej šalje u aut i Dodig dolazi do 8:7 i druge meč lopte. Na njoj spašava tešku lopticu pogodivši samu crtu, zatim napada bekhendom i Raonic šalje lopticu van terena.

Dodig je tako stigao do pobjede za sat i 23 minute igre, pogodio je 64 posto prvih servisa i 12 aseva te je realizirao dvije od tri break lopte. S druge strane Raonic nije iskoristio niti jednu od dvije prilike koje su mu se ukazale.

Bio je to drugi meč ove dvojice igrača i druga pobjeda Dodiga. U sljedećem kolu naš adut će igrati protiv boljeg iz dvoboja Slovaka Martina Kližana i Talijana Fabija Fogninija.

ATP Eastbourne, drugo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Milos Raonic (Kanada, 1) 6:2, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 01:17
    Uopće me ne čudi što Milošu ne odgovara Ivan.Inače mu takvi profil igrača ne pašu.
    Obrisan korisnik
  • w.potter19.06.2013. u 19:04
    Bravo Ivane! Da se bar neki veći talenti ugledaju na Dodiga glede rada i truda, gdje bi im bio kraj... Ekstra pozitivan lik!!!
    w.potter
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 15:14
    jedno od najboljih izdanja dodiga ikada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 14:41
    ¸idemo dalje Ivane-što dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 14:39
    Bravo za Dodiga! Raonić totalno van forme, a preuzeo ga Ljubo, to bi moralo urodit plodom!
    Obrisan korisnik