Košarka

Savanović zbog ozljede definitivno propušta Europsko prvenstvo

Branimir Korać • srijeda, 19.06.2013.
Savanović zbog ozljede definitivno propušta Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Izbornik Srbije Dušan Ivković neće moći računati na sve svoje najbolje košarkaše na predstojećem Europskom prvenstvu u Sloveniji. Jedan od onih koji definitivno neće nastupiti je Duško Savanović...

Korisni krilni centar Duško Savanović propustit će Europsko prvenstvo u Sloveniji. Savanović ima problema s ozljedom leđa i neće biti spreman za Europsko prvenstvo.

"Mislio sam da ću moći igrati, da će biti dovoljno odmoriti se, ali liječnici su imali suprotno mišljenje. Već krajem sezone stanje s ozljedom je bilo sve lošije, ali sam čekao konačne preglede nakon kraja sezone. Obavio sam ih u Turskoj i pokazalo se da je ozljeda teža nego što se mislilo. Imam zabranu treniranja oko dva mjeseca", rekao je Savanović za Sportski žurnal.

Nenastupanje na Europskom prvenstvu prilično je razočaralo Savanovića.

"Nisam plakao, ali nije bilo lako prihvatiti tu činjenicu. Igrao sam kvalifikacije, putovao u Island i Estoniju kako bih mogao nastupiti na Europskom prvenstvu. Napravio sam sve što sam mogao i sada ne mogu igrati i to me najviše boli."

Ova ozljeda za njega ne znači i kraj reprezentativne karijere, a od EP-a očekuje dobar nastup mladih zamjena.

"Ako ostanem zdrav i ako me se izbornik sjeti, uvijek ću biti na raspolaganju Srbiji. Možda sada neki mladi igrači iskoriste priliku. Čak i ako se ostvare najgore prognoze, mislim da nismo bez šanse", dodao je Savanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!