Tenis

Ivanišević: "Murray sada zna kako je osvojiti Grand Slam, ali neće mu biti lako"

Sportnet • četvrtak, 20.06.2013.
Ivanišević: "Murray sada zna kako je osvojiti Grand Slam, ali neće mu biti lako"
Foto: EPA

Samo nas nekoliko dana dijeli od početka trećeg Grand Slama sezone, onog na travnatim terenima Wimbledona. Goran Ivanišević ove će sezone u All England Clubu imati ulogu savjetnika/trenera Marina Čilića, a za Sky Sports prokomentirao je izglede Andyja Murraya da napokon prekine britanski post u Wimbledonu.

Sedam desetljeća Velika Britanija je bez pojedinačnog pobjednika Wimbledona, a nakon što je Tim Henman izgorio u očekivanjima britanske javnosti, palicu je preuzeo Andy Murray i zasad je također još uvijek bez uspjeha.

"Moja je prognoza da će Đoković osvojiti Wimbledon, a drugi favorit mi je Murray. Novak je prvi igrač svijeta, razočaran porazom od Nadala u Roland Garrosu i mislim da će zato biti motiviraniji da osvoji Wimbledon. Prošle godine nije dobro odigrao protiv Federera, podloga je brža i odgovara mu, kao i odskok loptice."

Najbliže je došao prošle godine, kada je u finalu poražen u četiri seta od Rogera Federera, no nakon toga Švicarca je porazio na istom terenu u borbi za Olimpijsko odličje, a kasnije osvojio i US Open. Goran Ivanišević vjeruje kako mu to iskustvo može pomoći ove godine.

"Prošle godine je dobro igrao i bio je blizu osvajanja turnira, a nakon osvajanja olimpijskog turnira i US Opena vjerojatno će igrati pod nešto manjim pritiskom", rekao je Ivanišević za Sky Sports. "Međutim, svakako mu neće biti lako jer opet će svi u Velikoj Britaniji opet očekivati da osvoji turnir."

"Andy sada zna kako je biti u finalu Wimbledona, a zna i kako je osvojiti Grand Slam turnir. Sada samo treba igrati svoj najbolji tenis i može osvojiti i Wimbledon", dodao je Ivanišević i ustvrdio kako netko mora kad-tad prekinuti taj britanski post.

"Sudbina je da netko od Britanaca mora prekinuti tu tradiciju od 70 godina i najbolju priliku za to ima upravo Andy. Prije toga govorili su da je sudbina da to učini Henman, no on nije uspio doći ni do finala. Andy jest, a ove godine htjet će doći do samog kraja", rekao je hrvatski pobjednik Wimbledona iz 2001. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg21.06.2013. u 13:33
    Roger, ozbiljno sam utvrdio da ta trojica i nisu bas za dobiti Wimbledon. Rios, Llodra je zanimljiv lik ali po meni je njegovo vrijeme proslo za dobiti grand slam. Cilic,neznam, premalo mi ide na mrezu za svoju visinu, a sa osnovne linije se ne moze mjeriti sa Nadalom, Djokom ili Murrayom.
    interreg
  • rios20.06.2013. u 23:31
    Šta tko? Trebao bi llodra osvojit, meni on ima bolju igru na travi od više od pola svih igrača u Wimbu. Osim toga, zašto nitko ne spominje Čilića? kaj će Čilić osvojit Wimbledon s 35 godina? Sad mu je uskoro 25 i krajnje je vrijeme da počne osvajat najveće turnire i da se, po stoti put se... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 18:43
    a i ti ga sad pretjerujes. kakav del potro, isner i raonic??????? malo ozbiljnosti nebi falilo...
    Obrisan korisnik
  • interreg20.06.2013. u 14:17
    Ja bi volio da netko izvan "velike cetvorke" osvoji ali kad pogledam listu ne znam tko bi to mogao. Mozda Tsonga; ima super igru za travu ali on se uvijek ispuse najkasnije do polufinala. Del Potro nije bas neki "travas". Isner i Raonic imaju servis ali ostalo i ne bas. Tko jos?
    interreg
  • danchy20.06.2013. u 13:18
    Na koncu nije ni bitno tko je favorit, bitno je tko će biti najbolji na terenu i tko će osvojiti titulu. Iako bi ja volio da Federer digne svoj 8. Wimbledon, to nažalost nije realno s obzirom na prikazane igre ove godine. Vjerujem i nadam se da će dignuti igru za Wimbledon, ali pitanje je hoće li u... [više na forumu]
    danchy