Nogomet

Bilić: "Otkaz nije bio šok za mene, još od 22. kola sam bio spreman za takav rasplet"

Branimir Korać • četvrtak, 20.06.2013.
Bilić: "Otkaz nije bio šok za mene, još od 22. kola sam bio spreman za takav rasplet"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić više nije trener Lokomotiva iz Moskve. Ruska avantura nije bila uspješna, Moskovljani su imali puno veća očekivanja nego što su na kraju ostvarili...

Sada već bivši trener Lokomotiva iz Moskve, Slaven Bilić, u velikom intervjuu za Sport Express istaknuo je kako odluka o otkazu nije nešto što ga je iznenadilo.

"Otkaz nije predstavljao šok za mene. Još od 22. kola i poraza od Rubina, znao sam u kojem smjeru stvari mogu otići. Na kraju nismo niti zauzeli mjesto koje smo željeli."

Vezane vijesti

Bilić je stao iza odluke čelnika kluba i istaknuo kako razumije njihovu odluku.

"Čelnici kluba su imali svako pravo da me otpuste. Rezultat je nemilosrdan, a posao trenera se danas u nogometu mjeri kroz rezultat. Preuzimam svaku odgovornost, nema nikakvog razloga da se kritiziraju igrači koji su dali sve od sebe. Kritizirajte mene. Jako sam tužan što nisam ostvario dobar rezultat s Lokomotivom, no sigurno je da bi u drugoj sezoni sve bilo bolje. Imali smo i dobrih faza, nakon remija u desetom kolu sa Zenitom, bio sam uvjeren u visok plasman, ali sam se prevario."

Kao glavne razloge podbačaja, Bilić je naveo prvu sezonu u ruskom nogometu, različit mentalitet igrača i općenito različitu kulturu života i nogometa.

"Ruska liga je iznimno jaka. Nisam bio upoznat s pravom snagom svih klubova, tako sam mislio da ćemo glatko slaviti protiv Krasnodara na primjer, međutim oni su nas glatko svladali. Vidjeli ste i sami da je Krasnodar bio ravnopravan sa svima, Amkar iznenadio CSKA, Zenit izgubio naslov u Rostovu, Spartak gubio od Mordovije i Krilje Sovjetov... To je bila jedna od mojih pogrešaka. Na igračima je stalno bio pritisak da moraju svladati te 'slabije' protivnike, a u Rusiji jednostavno nema slabih protivnika."

Neki od glavnih igrača su podbacili i Biliću to nije pomoglo.

"Dmitrij Torbinski je trebao biti jedan od glavnih igrača, ali se nije moglo čekati. Denis Glušakov bi morao malo više razmišljati o svojoj igri nego prebacivati odgovornost na druge. Zar je normalno da je 17-godišnji Mirančuk u šest utakmica pokazao više nego Glušakov u cijeloj sezoni? Pavljučenko nije umoran od nogometa, dao je apsolutno sve od sebe, druga je stvar što nije bio zadovoljan statusom. Međutim ne zaboravimo da je odradio neke odlične minute i okrenuo utakmicu sa Spartakom."

Bilićev odlazak ne znači ujedno i odlazak Vedrana Ćorluke i Darija Krešića.

"Te stvari nisu povezane. Vedran i Dario su pravi profesionalci, odlazak Bilića ne znači i njihov odlazak, posebno što se tiče Ćorluke koji je iznimno važan igrač za Lokomotiv. Mislim da je on jedan od najboljih braniča u ruskoj ligi. Što se Krešića tiče, kada je potpisivao ugovor upozorio sam ga kako imamo i Guilhermea i da je Brazilac trenutno prvi izbor. Krešić se s tim složio i prihvatio je kao pravi profesionalac prelazak na klupu nakon oporavka Guilhermea."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 12:01
    Nema Sanadera i Mamića,da možeš biti na mjestu trenera godinama,neznalico ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 01:00
    svaka čast biliću!! nema brige samo radi!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 21:12
    samodopadni diletant i neznalica
    Obrisan korisnik
  • matcky9620.06.2013. u 19:27
    Slavena jako cijenim, i želim mu sve najbolje u trenerskoj karijeri.
    matcky96
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 18:23
    Tko, Štimac? Da, slažem se...
    Obrisan korisnik