Košarka

Parker: "Moramo razmišljati pozitivno i zaboraviti šestu utakmicu"

Ivor Krapac • četvrtak, 20.06.2013.
Parker: "Moramo razmišljati pozitivno i zaboraviti šestu utakmicu"
Foto: EPA

Miami Heat i San Antonio Spursi će se u noći s četvrtka na petak po našem vremenu sresti u utakmici koja će odlučiti o ovosezonskom prvaku NBA lige. Na kraju finalne serije u kojoj je svaka momčad uzela po tri pobjede, Heat će imati prednost domaćeg terena, a Spursi će se nadati što bržem oporavku, sa željom da u drugi plan gurnu propušteno u šestoj utakmici...

Poslije propuštene velike prilike San Antonio Spursa u šestoj utakmici, ovosezonskog vlasnika naslova u NBA ligi saznat ćemo u sedmom susretu finalne serije, u noći s četvrtka na petak, s početkom u tri ujutro po našem vremenu. Igrat će se u American Airlines Areni u Miamiju, što će biti važna prednost za Heat, koji se nada drugoj uzastopnoj tituli.

Osim što će se moći osloniti na domaći parket, većina promatrača će aktualnim prvacima dati i psihološku prednost. Spursi su u završnici četvrte četvrtine šeste utakmice imali jako dobru šansu za osiguranje naslova, a nakon što nisu uspjeli, sada sve to moraju ponoviti i pritom vjerovati u sretniji rasplet iz njihova kuta gledanja.

Kako bi se što brže podignuli, Spursi su poslije poraza u šestom susretu bili zajedno u hotelu, prisjećajući se ranijih negativnih iskustava, s porukom da sve što je bilo loše jednostavno morate odmah ostaviti za sobom. Gregg Popovich imao je takvu poruku i na treningu dan nakon šestog susreta, u srijedu, a sudeći po riječima igrača, poruka je pala na plodno tlo.

Jezgra momčadi Spursa je vrlo iskusna, već su puno puta prošli i dobro i loše, što im olakšava oporavak u ovakvoj situaciji.

"Jedina stvar koja je bitna jest osvajanje naslova. Nije bitno kakva je bila situacija ili što je prethodilo naslovu", opisao je Tim Duncan, koji je u šestoj utakmici imao 30 poena, sve u prve tri četvrtine, a ubilježio je i 17 skokova: "Priča je sjajna za sve koji ovo prate sa strane, ali mi smo ovdje s razlogom i taj razlog je samo jedan - želimo dobiti ovu utakmicu."

"Za nama je zasad vrlo dobra sezona, mislim da više od svega želimo da utakmica počne. Želimo vidjeti što će se dogoditi i biti u mogućnosti ostaviti na parketu sve što imamo", dodao je Duncan.

Tony Parker također je istaknuo da je jedino bitno gledati unaprijed. "Moramo razmišljati pozitivno i zaboraviti šestu utakmicu", istaknuo je francuski razigravač u dresu Spursa: "Prilika je bila velika, ali to je život. Riječ je o košarci, svi ćemo biti spremni."

U taboru Heata također jedva čekaju izlazak na parket. U potrazi za drugim uzastopnim naslovom prvaka, LeBron James zna koliko je sedma utakmica važna, kako za njega osobno, tako i za cijelu momčad.

"Želim da me se upamti kao jednog od najvećih, želim i da se naša momčad pamti kao jedna od najvećih. Imamo priliku to ostvariti", rekao je LeBron u najavi odlučujuće utakmice finala: "Nije bilo puno ekipa koje su došle do dva uzastopna naslova. To je teško, to je najteža stvar. Lani sam rekao da je osvajanje prvog naslova najteža stvar koju sam ikada napravio, ali ono što se zbivalo lani nije bilo ni blizu izazova koje smo prošli u ovom doigravanju i ovom finalu."

"Bit ću tamo u četvrtak navečer. Dat ću sve što imam", zaključio je James.

Dwyane Wade osvrnuo se na šesti susret finala. "Znam da će ta utakmica biti upamćena kao jedna od najboljih ikad u finalnim serijama", opisao je, nastavljajući sa sličnim dojmovima o čitavoj finalnoj seriji.

"Mislim da će se ovo finale pamtiti kao jedna od najkompetitivnijih, najneobičnijih serija koje su se ikada dogodile. Ovo je vrijedno vašeg novca. Želite platiti za gledanje dvije velike momčadi koje se bore do samog kraja, a to će se dogoditi u četvrtak. Trajat će do posljednje sekunde", dodao je Wade.

Tko će se veseliti na kraju, Heat u potrazi za drugim uzastopnim naslovom, trećim u klupskoj povijesti, ili Spursi u lovu na petu titulu unatrag 14 godina? Poslije uspona i padova obje momčadi tijekom cijele finalne serije, odgovor na to pitanje znat ćemo u petak ujutro po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jeffhardy1921.06.2013. u 02:13
    Sad je na Ginobiliu da odigra utakmicu života. U prošloj je tekmi uništio sve što se moglo uništit, ali danas očekujem od njega velike stvari. Iako se iskreno pribojavam lagane pobjede Miamia danas.
    jeffhardy19
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 23:22
    morone sportklub :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 22:48
    gdje se moze gledati tekma? na max tv vodicu je ne vidim...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 22:36
    jebemu opet ću mami ujutro morat objašnjavat zašto sam budan
    Obrisan korisnik
  • nido20.06.2013. u 22:14
    Wade radi u NBA PR-u :-D
    nido