Tenis

Čilić našao novog menadžera i postavio cilj: "Ulazak u Top 5 i Grand Slam turnir"

Sportnet • petak, 21.06.2013.
Čilić našao novog menadžera i postavio cilj: "Ulazak u Top 5 i Grand Slam turnir"
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uoči početka Wimbledona potpisao je ugovor s novim menadžerom. Riječ je o Belgijcu Vincentu Stavauxu s kojim je Marin potpisao petogodišnji ugovor i koji je u karijeri već surađivao s brojnim tenisačima i tenisačicama.

Dvanaesti igrač svijeta i najbolje plasirani hrvatski tenisač Marin Čilić potpisao je ugovor s belgijskim menadžerom Vincentom Stavauxom, koji je u karijeri već surađivao s Justine Henin, Kristofom Vliegenom, Pablom Andujarom Steveom Darcisom i mnogim drugim tenisačima i tenisačicama.

"Vincent i ja se poznajemo već godinama. Bit će mi osobni savjetnik i odgovoran za strukturu koju ćemo postaviti. Vrlo sam zadovoljan što ćemo surađivati, jer znam da je radio s mnogo igrača i zna što je potrebno da bi se došlo na vrh, a to je jasno jedna od najvažnijih stvari za najbolje igrače svijeta", rekao je Čilić.

Ugovor je potpisan na razdoblje od pet godina, a Marin je postavio jasne ciljeve suradnje: "Stvorit ću oko sebe profesionalnu ekipu i od svakoga tko će biti uključen pokušati dobiti najbolje za svaki segment. Moj cilj je jasan: da budem među pet vodećih igrača i osvojim Grand Slam turnir."

Podsjetimo, Čilićev savjetnik i trener za vrijeme Wimbledona bit će Goran Ivanišević, koji je pristao pomoći Marinu u tjednima uoči trećeg Grand Slama sezone, ali i tijekom njegovih nastupa u All England Clubu, nakon kojih će i donijeti odluku o treneru.

"Što se tiče Wimbledona, Goran Ivanišević je vrlo ljubazno prihvatio moju molbu da mi pomogne. Nakon tog turnira analizirat ćemo pažljivo sve trenerske opcije koje su na raspolaganju i donijeti odluku u tjednima nakon Wimbledona", istaknuo je Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH24.06.2013. u 00:19
    Možda i uđe među prvih 5 ali za osvajanje Grand Slama treba nešto još više od toga... jako teško ostvarivo.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik23.06.2013. u 16:50
    Prvo glavu sredit,a onda ostalo.
    Obrisan korisnik
  • Kvrga22.06.2013. u 09:44
    Po talentu sve je to ostvarivo, ali... Ako mu ovaj manager stvarno složi pravi tim koji ce se brinut samo za njega, kao sto si je to Ljubo slozio, onda...
    Kvrga
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 20:38
    Neka mu je sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 19:14
    Ajd' blago njemu kad može zaustaviti starenje, u 9. mjesecu puni 25.
    Obrisan korisnik