Rukomet

Hrvati na Euru protiv Švedske, Crne Gore i Bjelorusije

Ivana Strahija • petak, 21.06.2013.
Hrvati na Euru protiv Švedske, Crne Gore i Bjelorusije

Hrvatska rukometna reprezentacija sasvim je dobro prošla na izvlačenju natjecateljskih grupa za Europsko prvenstvo 2014. Smještena je u skupinu s Šveđanima, Crnogorcima i Bjelorusima...

Odlučene su natjecateljske grupe Europskog prvenstva, koje se iduće godine igra u Danskoj. Prije izvlačenja je domaćin, Danska, mogao u četiri grupe rasporediti po jednu reprezentaciju, a inače se domaćini mogu radovati dobroj prodaji ulaznica za smotru, jer ih je prodano već 30 tisuća.

Ono najvažnije, kako izgledaju grupe, odlučeno je uz pomoć istaknutih rukometaša koji su izvlačili kuglice:
Grupa A (Herning): Danska, Češka, Austrija, Makedonija
Grupa B (Aalborg): Norveška, Island, Španjolska, Mađarska
Grupa C (Aarhus): Francuska, Rusija, Srbija, Poljska
Grupa D (Kopenhagen): Švedska, Crna Gora,Hrvatska, Bjelorusija

Hrvati dakle mogu biti zadovoljni, iako naravno na europskom prvenstvu nema pravih lakih protivnika kao na svjetskim smotrama. Što se protivnika tiče, pred dvije godine Šveđani su na Euru bili 12., a u Londonu su se okitili srebrom. 22. mjesto su Crnogorci zauzeli u Španjolskoj prošle godine, dok su Bjelorusi bili 15. na posljednjoj svjetskoj smotri. Crnogorcima je također ovo drugo pojavljivanje na Euru, nakon 2008. i Norveške.

Ulrik Wilbek, danski izbornik je po izvlačenju kazao: "Dvije polovine su vrlo izjednačene, kad prođemo prvi dio, očekuju nas teške utakmice. Mislim da je siječanj odlično vrijeme za rukomet i da ćemo biti spremni." Niklas Landin, golman Danske se nadovezao: "Ždrijeb je za nas dobar, a ako prođemo u drugi dio, zbilja želimo pobijediti Španjolce. Moramo im vratiti za Svjetsko prvenstvo."

Michael Biegler, poljski izbornik: "Nema jednostavnog ždrijeba, ali želimo se plasirati u drugi dio." Momčad je izbornik preuzeo prije osam mjeseci: "Promijenilo se dosta toga, morali smo naći mlade igrače i stvoriti novu momčad. Sretni smo što smo ovdje, ali 2016. ćemo biti mnogo spremniji no sada. U Danskoj ćemo skupljati iskustvo, važan nam je taj nastup."

Robert Hedin, izbornik Norvežana, je rekao: "Nisam baš sretan, sve je puno jakih reprezentacija u našoj grupi. No, skoro da igramo kod kuće, pa ćemo pokušati to iskoristiti"

Raul Santos, igrač Austrije: "Možete očekivati nova iznenađenje od Austrije. Mala smo zemlja, ali je rukomet brza igra i uvijek se može napraviti iznenađenje", komentirao je rođeni Dominikanac, koji je sada građanin Austrije. Ta se zemlja inače sada po prvi puta kroz kvalifikacije plasirala na Euro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Manolito23.06.2013. u 00:08
    meni lici da su a i b jaci od c i d, kako kome jbg
    Manolito
  • narada10822.06.2013. u 23:52
    ne svida mi to vase "laka grupa" : em su sve tri ekipe kvalitetne, zilave (plus sa uvijek hrabrom CG ce biti "Balkan-Faktor"); em sta ako ce nam par kljucna igraca biti ozljedeni (ne daj boze, ali toga je bilo i bit ce); em neke od nasih utakmica su svima pokazali slabosti nase... [više na forumu]
    narada108
  • ALGHAZANTH22.06.2013. u 18:10
    Ovu skupinu bi trebali pregaziti lakše nego lokvicu vode.
    ALGHAZANTH
  • Deuce6522.06.2013. u 14:32
    Što nije točno. Danska je kao domaćin imala pravo prije ždrijeba odrediti po jednu reprezentaciju u svaku od skupina osim njihove (također prije ždrijeba određeno da će igrati u skupini A u Herningu). Pa su izabrali i smjestili Norvešku u grupu B, Francusku u grupu C i Švedsku u grupu D, što se... [više na forumu]
    Deuce65
  • nido22.06.2013. u 10:30
    Eto Goluza sve ti je Idukar rekao!
    nido