Zimski sportovi

Alain Vigneault novi trener NY Rangersa, Lindy Ruff preuzeo Dallas Starse

Ivan Dominik • petak, 21.06.2013.
Alain Vigneault novi trener NY Rangersa, Lindy Ruff preuzeo Dallas Starse

Premda još uvijek sezona u NHL-u traje, mnoge su momčadi počele već sada slagati "kosture" za iduću sezonu. Tako se događa "rošada" na trenerskim klupama, a dvije velike novosti iz redova Dallas Starsa i NY Rangersa stigle su istoga dana. Teksašane je preuzela legenda Buffalo Sabresa, Lindy Ruff, dok je na klupu Njujorčana sjeo dosadašnji strateg Vancouver Canucksa, Alain Vigneault...

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta već su počeli planovi slaganja kadrova i momčadi za narednu sezonu, iako tekuća još nije završila. U žiži događaja trenutno su trenerski poslovi, a čak dvije franšize istoga su dana objavile nova imena na svojim klupama.

Slika 1 od 1.

Naravno, radi se o renomiranim i velikim hokejskim imenima. Prema očekivanjima, Alain Vigneault, koji je dosad radio izvrstan posao u Vancouver Canucksima posljednjih nekoliko sezone, nakon otkaza na zapadu Kanade stigao je na sjeveroistok SAD-a te postao trenerom kultnih NY Rangersa. Kanađanin će na klupi ekipe iz Madison Square Gardena naslijediti jednog od najboljih američkih trenera svih vremena, Johna Tortorellu, koji je nakon otkaza u Rangersima još uvijek bez posla.

Dosta južnije od New Yorka i Vancouvera, u Dallasu, Starsi su nakon promjene imidža kluba doveli i novog trenera. Upražnjeno mjesto nakon odlaska Glena Gulutzana krajem svibnja popunio je Lindy Ruff, jedan od najboljih trenera posljednjih 15 godina te legendarni strateg Buffalo Sabresa koji je također otkaz dobio ove sezone.

Osim toga, neki su treneri dobili povjerenje svojih uprava i vlasnika te produženje ugovora, a posljednji među njima je i stručnjak na klupi Phoenix Coyotesa, Dave Tippett, kojega se smatra ponajboljim trenerom u ligi trenutno. Tippett je potpisao dugogodišnji ugovor s klubom iz Arizone, međutim, iako se takve stvari u NHL-u ne otkrivaju javnosti, smatra se kako mu je franšiza na čelu s GM-om Donom Maloneyjem dala povjerenje za novih pet sezona.

Foto: Wikipedia/CANUCKS HOCKEY BLOG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 21:37
    Ovaj "trade" Vigneault-Torts je očekivan, a po meni Rangersi bolje prolaze. AV će riješiti očajni PP i probuditi napad koji je falio da malo rastereti Lundquista. Torts će bičem dovesti u red razmažene zvijezde u Vancouveru, ali sve se bojim kak će sestre Sedin, Kesler i ekipa biti sretni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik