Rukomet

Goluža: "Pobijedili smo velikog protivnika!"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 24.06.2013.
Goluža: "Pobijedili smo velikog protivnika!"
Foto: Martina Oštrić

Hrvatska rukometna reprezentacija odlično je startala u rukometni turnir Mediteranskih igara, pobijedivši Tunižane s 32:26. Izbornik Slavko Goluža zadovoljan je viđenim...

Kauboji su u Turskoj na Mediteranskim igrama dobro započeli te su odmah u prvom kolu upisali pobjedu. Protivnik je bio Tunis, koji iako nije jedna od europskih reprezentacija, nije ni "mačji kašalj".

Zato je izbornik Slavko Goluža bio zadovoljan nastupom svojih izabranika: "Moram čestitati svojim dečkima na pobjedi, pobijedili smo velikog protivnika."

Za razliku od Hrvata, koji su s malo treninga i u temeljito pomlađenom sastavu otputovali u Mersin, Tunižani su se pripremali za mediteransku smotru, kazao je Goluža: "Tunis je došao u gotovo identičnom sastavu s kojim je nastupio na Olimpijskim igrama, nedostaju tek dvojica igrača. Pripremali su se Tunižani više od mjesec dana i odigrali dosta utakmica, po čemu se vidi koliko im je stalo do nastupa na Mediteranskim igrama."

Tunižani su Hrvate pošteno namučili, naglasio je izbornik: "Kod nas je bilo malo nervoze u prvom poluvremenu jer je to ipak bila prva utakmica i jak protivnik, ali u drugom smo poluvremenu velikom borbenošću u obrani i pametnom igrom u napadu došli do pobjede. Možda nije bilo ljepote u našoj igri, ali odigrali smo na visokom nivou, posebno u drugom poluvremenu."

Nakon prve pobjede Hrvatska se nada već u utorak upisati i drugu, a na redu su Slovenci, koji iza sebe imaju jedan poraz i jednu pobjedu. Izgubili su naime od Egipta s 28:33, dok su Grke pobijedili s visokih 40:20.

"Sutra nas čeka još jedan težak protivnik, Slovenija, kojoj nedostaju trojica ili četvorica igrača, no i protiv Slovenaca ćemo dati sve od sebe i želimo odigrati jednu dobru utakmicu", najavio je Goluža.

Utakmica protiv Slovenije igra se od 16 sati u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 07:18
    Pun mi je kurac ovog Kete... Skinite mu više ovu glavudžu sa portala...
    Obrisan korisnik