Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti zlatni na Mediteranskim igrama

Ivana Strahija • utorak, 25.06.2013.
Hrvatski vaterpolisti zlatni na Mediteranskim igrama

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama. U finalu su Barakude svladale Španjolce s 11:9. Tako je osvojena jedina medalja koja je nedostajala vaterpolistima.

Kao i u prvom kolu vaterpolskog turnira, i u finalu su Barakude bile bolje od Španjolaca. U prvom je susretu u skupini bilo 8:7, a hrvatski su vaterpolisti u finalu poboljšali igru i do zlata došli s 11:9.

Prvu četvrtinu utakmice Hrvatska je gubila 2:3, no u drugom su Barakude zabile četiri gola, a Španjolci samo dva. U izjednačenom trećem dijelu prošlo je s 3:3, no na kraju su Hrvati stisnuli i preplivali Španjolsku s 2:1.

Najbolji hrvatski strijelac bio je Sandro Sukno s četiri gola, Maro Joković dodao je tri, a Anđelo Šetka dva. Kod Španjolaca Albert Espanol i Blai Mallarach autori su po dva zgoditka.

Slika 1 od 1.

Ovjenčani zlatom, vaterpolisti se u Hrvatsku vraćaju u četvrtak, a Hrvatski vaterpolski savez priređuje im doček na Zračnoj luci Pleso. "Izvrstan je ovo uspjeh s obzirom da smo u tijeku priprema, i da smo i na Mediteranskim igrama odrađivali dio treninga za Svjetsko prvenstvo, vrijedan rezultat, posebice iz razloga što je ovo pomlađena reprznetacija. Medalja je izborena s izuzetno jakim Talijanima, Grcima i Španjolcima, a u fazi priprema za Svjetsko prvenstvo. Čestitke trenerima i igračima, ovo je odlična najava za Svjetsko prvenstvo", izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Nakon uzbudljivog polufinala koji je bio repriza prošlogodišnjeg finalnog ogleda Olimpijskih igara, i pobjede nad Talijanima rezultatom 7:5, današnjom se pobjedom Hrvatska vraća kući kao jedan od glavnih favorita nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se u srpnju i kolovozu igra u Barceloni.

Nakon nekoliko dana odmora reprezentacija kreće na pripreme u Maribor te u Veronu gdje će odigrati službenu prijateljsku utakmicu s Italijom. Posljednje dane priprema uoči odlaska u Barcelonu imati će u Zagrebu gdje će snage odmjeriti s Rumunjskom. Boravak u glavnom gradu biti će prilika i za navijače i ljubitelje vaterpola da pozdrave zlatne vaterpoliste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 18:05
    Ako se gleda geografski (što očito nije slučaj), i Makedonija i Andora su zalutale na MI.Ima takvih stvari u sportu, npr. Kazahstan (čista Azija) igra nogometne kvalifikacije u Europi. Svašta... Možda na sljedećim MI nastupi i Australija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 11:45
    Nije mi jasno što Srbija radi na MI (ne provociram).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 09:47
    ako ćemo cjepidlačit fali zlato sa svjetskog kupa koje se održava sljedeće godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 21:12
    sve čestitke vaterpolistima-sada je kolekcija medalja popunjena
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 19:32
    Bravo Barakude! U drugom poluvremenu krasna asistencija Jokovića dijagonalno, preko pola bazena za Sukna koji poentira. Sretno u Barceloni!
    Obrisan korisnik