Nogomet

Scolari: "Pobjeda protiv Urugvaja može ujediniti Brazil, ovo su važni trenuci za našu reprezentaciju"

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2013.
Scolari: "Pobjeda protiv Urugvaja može ujediniti Brazil, ovo su važni trenuci za našu reprezentaciju"
Foto: EPA

Izbornik brazilske reprezentacije Luis Felipe Scolari ističe važnost polufinalnog dvoboja Kupa konfederacija protiv Urugvaja. Scolari smatra kako nastup u ovom susretu može biti primjer svim Brazilcima...

Usred vrlo teške situacije u Brazilu, prosvjeda i nereda koji se šire državom, odigrava se Kup konfederacija. Nogomet je trebao biti u prvom planu, pozitivnom planu, međutim Brazilci, nogometna nacija, nisu oduševljeni velikom rastrošnosti koja je popratila prihvaćanje organizacije SP-a i Kupa konfederacija.

Na Kupu konfederacija dogurali su do polufinala gdje ih očekuje Urugvaj u susretu kojem prijeti održavanje zbog najavljenih velikih prosvjeda.

"Ovo su važni trenuci za brazilsku reprezentaciju, moramo napraviti korak naprijed i plasirati se u finale. Moramo nastaviti i zbog naših navijača koji su od početka uz nas i pokazati kako se može izgraditi ljepše društvo. To se može zajedništvom, tu trebamo biti primjer, možda ćemo za pet ili deset godina na taj način stvoriti bolju državu", istaknuo je Scolari. "Predviđaju se veliki prosvjedi i to me brine. Zamolili smo ljude da budu ujedinjeni tih 90 minuta i nadam se da će sve proteći mirno i da neće biti sukoba s policijom", dodao je Fred.

Izbornik Scolari je zadovoljan napretkom reprezentacije, kako od prve utakmice u novom mandatu, tako i tijekom samog natjecanja.

"Bolji smo nego što smo bili u veljači kada sam preuzeo reprezentaciju. Isto tako bili smo i sve bolji tijekom turnira, imali smo teške utakmice i teške protivnike, ali smo konstantno napredovali i tako podizali samopouzdanje. Znali smo da će nas protivnici respektirati jer Brazil uvijek ima odličnu momčad, međutim ne vjerujem da su mislili da ćemo biti ovako jaki. Međutim pred nama je još jako puno posla da bi mogli reći kako smo jaki poput četiri-pet vodećih reprezentacija svijeta", dodao je Scolari.

Protiv Urugvaja ne očekuje lagan posao i strahuje od njegovog napadačkog arsenala.

"Urugvaj ima jako puno odličnih igrača, ali i oni se jednako boje naših igrača kao i mi njihovih. Cavani je proteklih nekoliko sezona najbolji napadač u Italiji, Forlan je bio najbolji igrač SP-a 2010. godine, Suarez je jedan od najboljih igrača u Engleskoj i sve to pokazuje koliko oprezni moramo biti. Oni su puni igrača vrhunske kvalitete i mi smo toga svjesni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 14:45
    jel moguce da nema prijenosa na sport 1?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 12:54
    još jedna tekmica navečer,jujujuj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 11:55
    Nek se paze Suareza i Gargana... I Cavanija se dosta dugo čeka. Mogao bi i on nešto spetljati...
    Obrisan korisnik
  • nido26.06.2013. u 10:53
    Moze ovo Brazil osvojiti ali ne prikljuci li se netko Neymaru, nece bit ozbiljna repka dogodine. Ovako imam dojam da zive od njegove inspiracije...
    nido
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 09:56
    srećom za brazil da to nije onaj urugvaj iz 2010, a ni brazil nije onaj brazil iz 2010! mislim da je brazil lagani favorit, al neće bit lagano.
    Obrisan korisnik