Automoto

Video: Jorge Lorenzo pao na treningu u Assenu i slomio ključnu kost

Igor Šestak • četvrtak, 27.06.2013.
Video: Jorge Lorenzo pao na treningu u Assenu i slomio ključnu kost
Foto: EPA

Španjolski motociklist i aktualni svjetski prvak u klasi MotoGP Jorge Lorenzo u četvrtak je doživio nesreću na stazi u nizozemskom Assenu te je pri padu slomio ključnu kost. Zbog ozljede ovoga vikenda neće moći nastupiti na Velikoj nagradi Nizozemske, a u petak će otputovati u Španjolsku gdje će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Na stazi Assen u Nizozemskoj tijekom četvrtka su održani slobodni treninzi pred Veliku nagradu Nizozemske koja se održava ovog vikenda. Poslijepodnevni slobodni trening bio je koban za Jorgea Lorenza koji je u kišnim uvjetima doživio nesreću i pritom zaradio tešku ozljedu.

Na dijelu staze Hoge Heide, najbržem dijelu staze Assen, Lorenzo je kotačem uletio u lokvu vode te je izgubio kontrolu nad svojom Yamahom. Motocikl ga je odbacio prema naprijed i pao je na rame te pritom slomio ključnu kost.

"Naša prva dijagnoza potvrdila je puknuće lijeve klavikule s laganim pomakom tako da će biti potrebna operacija kako bi se kost vratila na svoje mjesto. Tijekom iduća 24 sata promatrat ćemo Jorgea kako se ne bi pojavile još neke ozljede. Kod padova pri brzini većoj od 200 kilometara na sat moguće je da određene ozljede postanu vidljive tek naknadno", izjavio je liječnik Yamahine momčadi Xavier Mir.

Bude li sve u redu s Lorenzom, on će u petak otputovati u Španjolsku i u svojoj će domovini biti podvrgnut operacijskom zahvatu. Bit će prisiljen propustiti Veliku nagradu Nizozemske, a vjerojatno će voditi utrku s vremenom kako bi se dovoljno oporavio za nastup na Velikoj nagradi Njemačke koja je na rasporedu 14. srpnja.

Lorenzo je u Assen stigao s dvije uzastopne pobjede te kao drugi u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Za vodećim Danijem Pedrosom zaostajao je samo sedam bodova i Hondin će motociklist u subotnjoj utrci imati veliku priliku za odvajanje od svog najvećeg konkurenta i branitelja naslova svjetskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGPVideo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 14:14
    a je se razbio, bas ga je izbacilo, one vidim da je i Marquez pao samo na suhom
    Obrisan korisnik