Automoto

Jorge Lorenzo uspješno operiran nakon nesreće na treningu u Nizozemskoj

Sportnet • petak, 28.06.2013.
Jorge Lorenzo uspješno operiran nakon nesreće na treningu u Nizozemskoj
Foto: EPA

Španjolski motociklist, aktualni svjetski prvak u klasi MotoGP Jorge Lorenzo sinoć je uspješno operiran u bolnici u Barceloni nakon što je na treningu Velike nagrade Nizozemske pao i slomio ključnu kost.

Jorge Lorenzo je u četvrtak poslijepodne na najbržem dijelu staze u nizozemskom Assenu izgubio kontrolu nad motociklom i pao na rame, te pretrpio težak prijelom ključne kosti. Kako u bolnici u Assenu zbog hitnijih slučajeva nije bilo mjesta za obavljanje kirurškog zahvata, Lorenzo je prebačen zrakoplovom u Barcelonu, gdje je sinoć i operiran.

"Zahvat je trajao oko dva sata i klinički tijek postoperativnog procesa teče prema očekivanjima", kazao je novinarima liječnik Michele Zasa.

Operacija je završila oko 4 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu, a dr. Zasa podijelio je i nekoliko informacija o težini ozljede. "Riječ je o kompleksnoj frakturi ključne kosti, bila je to izazovna operacija, ali uspješna. Ugradili smo pločicu od titanija i osam vijaka kako bismo osigurali dijelove ključne kosti i u sljedećih nekoliko sati procijenit ćemo stanje pacijenta i moći procijeniti koliko će trajati rehabilitacija", rekao je.

Lorenzo je inače u Assen stigao s dvije pobjede u nizu i imao prigodu dodatno se približiti vodećem Daniju Pedrosi, za kojim u ukupnom poretku zaostaje samo sedam bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!