Tenis

Ivan Dodig za 45 minuta do najboljeg Grand Slam rezultata, Sijsling uzeo jedan gem i predao

Vedran Babić • subota, 29.06.2013.
Ivan Dodig za 45 minuta do najboljeg Grand Slam rezultata, Sijsling uzeo jedan gem i predao
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig ostvario je svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. U dvoboju trećeg kola Wimbledona deklasirao je Igora Sijslinga u prva dva seta, a početkom trećeg Nizozemac mu je predao...

Samo 45 minuta bilo je potrebno Ivanu Dodigu da se plasira u osminu finala Wimbledona. Briljirao je u prva dva seta protiv Igora Sijslinga osvojivši ih 6:0, 6:1, a nakon što je u prvom gemu trećeg napravio novi break, Nizozemac mu je predao. Izgleda da je riječ o bolovima u trbuhu na koje se Sijsling požalio kada je izgubio servis kod 1:2 u drugom setu.

Drugi je to slučaj ovog tjedna da Dodig prolazi dalje nakon predaje njegovih suparnika. U prvom kolu drugi hrvatski "reket" nadoknadio je zaostatak od 0-2 protiv Philippa Kohlschreibera prije nego što mu je Nijemac početkom pete dionice predao zbog iscrpljenosti.

No to ne može umanjiti značaj ove Dodigove pobjede i igru koju je prikazao protiv Sijslinga. Nizozemac u svoja prva dva susreta nije izgubio ni set, čak ni protiv Milosa Raonica kojeg je izbacio u drugom kolu, a protiv Dodiga je čak šest puta gubio svoj početni udarac.

28-godišnji Međugorac fantastično je reternirao i redovito stavljao Sijslinga pod pritisak, premda je Nizozemac ubacio solidnih 62% prvog servisa. U izmjenama s osnovne linije Dodig je bio puno čvršći, a svoje je servis-gemove osvajao lakoćom usprkos slabom postotku prvog servisa (47%). Na svom je servisu izgubio samo sedam poena, a jedino je kod 1:1 u drugom setu Sijsling zaprijetio došavši do izjednačenja.

Prvi set Dodig je osvojio za 14 minuta, a drugi za 27. Sijsling, 64. tenisač svijeta, nikako nije uspijevao pronaći ritam kojim bi se vratio u meč na istom terenu na kojemu je prije nekoliko dana porazio Raonica i došao do svog najboljeg rezultata na Grand Slamu.

U ovom kratkom susretu Dodig je ostvario 21 izravan poen naspram Sijslingovih osam te je napravio šest neprisiljenih pogrešaka. Sijsling je imao deset. Ukupno je Hrvat osvojio 55 poena, a Nizozemac 23.

Ovom pobjedom Dodig će na ATP ljestvici napredovati s trenutne 49. na 39. poziciju. Eventualna pobjeda nad četvrtim nositeljem Davidom Ferrerom ili Aleksandrom Dolgopolovom u osmini finala donijela bi mu vrlo vjerojatno izjednačenje najboljeg renkinga (32.).

Wimbledon, 3. kolo:
Dodig (Hrvatska) - Sijsling (Nizozemska) 6:0, 6:1, 1:0, predaja Sijslinga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2013. u 23:01
    cestitke od srca :)
    Obrisan korisnik
  • emilio2129.06.2013. u 21:08
    Čini mi se da je već 36. na ATP listi..
    emilio21
  • Obrisan korisnik29.06.2013. u 20:01
    daj sreće da mu predaju svi do finala, ovako kako igra nije ni to nemoguće
    Obrisan korisnik
  • Zdren29.06.2013. u 19:52
    fantastično
    Zdren
  • litleben29.06.2013. u 18:28
    Ovo je bilo gaženje. Bravo Ivane.
    litleben