Rukomet

Hrvatski rukometaši podbacili u finalu Mediteranskih igara, Egiptu pripalo zlato

Ivana Strahija • nedjelja, 30.06.2013.
Hrvatski rukometaši podbacili u finalu Mediteranskih igara, Egiptu pripalo zlato
Foto: FaH

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u finalu turnira Mediteranskih igara nije uspjela svladati Egipat te je tako osvojila srebrnu medalju. Šteta, ostaje dojam da se moglo bolje...

Hrvatska - Egipat 23:28 (11:14)

Mediteranske igre, finale

Hrvatska: Stevanović 8 obrana, Batinović H. 2, Marić 2, Karačić 4, Vujić 2, Thoss, Gavranić, Batinović D. 1, Matulić 7(1), Pešić 1 obrana, Šprem, Matić 3, Tominec, Slišković 2, Mrđenović, Vidović

Egipat: Abouebaid 3, Radwan 1, Abdelrahman 1, Issa 5, Bakir, Mohamed A., Elbassiouny 3, Elmasry, Eid 7, Elwan, Elahmar 2(2), Khalifa, Hendawy 13 obrana, Shebib 3, Mohamed A.Z. 3, Abdelrhaim

SEDMERCI: Hrvatska 1/1, Egipat 2/2
ISKLJUČENJA: Hrvatska 2 minute, Egipat 8 minuta

Finale nikako nije bilo najbolje izdanje Hrvata u Turskoj. Problemi u napadu i obrani, upareni sa slabijim danom hrvatskih vratara (tek devet obrana dvojice golmana), samo tri istrčane kontre - sve je to doprinijelo porazu od Egipta.

Egipćani su brzo uzeli vodstvo i držali ga cijelim tijekom susreta, a u tri navrata kad su Hrvati bili na -1, nisu uspjeli okrenuti na svoju stranu. Iako srebro nije za odbaciti, svakako ostaje dojam da je Hrvatska ne samo trebala, nego i mogla, bez obzira na sastav, odnijeti svoje četvrto mediteransko zlato.

Statistika

Što se statističkog učinka Hrvatske tiče, golmani su zajedno imali 24% obrana (Stevanović 8/29, Pešić 1/8). Ko dstrijelaca, najviše je golova postigao Matulić 7/9, dok je Karačić imao 4/10. Marko Matić imao je 3/4, a jedini stopostotni učinak piše Hrvoje Batinović, 2/2.

Prva dva pogotka tako padaju u mrežu iza Ivana Stevanovića, strijelci su Ahmed Abdelrahman i Mahmoud Eid, nakon što je Ivan Slišković upisao prvi od svoja četiri promašaja (2/6). Odgovornost preuzima kapetan Igor Karačić i uz dva gola, jednim iz kontre, izjednačuje na 2:2.

Dvije minute kasnije, posljednje izjednačenje utakmice, autorstvo Nantesovog Stefana Vujića, te serija od tri gola Egipćana, dva od čega Eslama Isse. Iz zaostatka se Hrvatska više nije vratila.

Na poluvrijeme se otišlo s 11:14, a u prvih deset minuta drugog dijela Egipćani dižu razliku i na +7 (13:20). U 46. minuti kreće hrvatska serija, u kojoj se istaknuo Jerko Matulić, igrač CO Zagreba, no 19:22 nije iskorišteno kao poluga za preokret, već su Ahmed Elahmar i Mohamed Shebib zajedničkim snagama vratili Egipat na +5, što je i konačna razlika.

Hrvatima tako ostaje zadovoljiti se srebrom, kojeg su osvojili i 2005. u Almeiri. Tada su u finalu poraženi od Španjolaca s 21:28.

Mediteranske igre, finale
Hrvatska - Egipat 23:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Perfect01.07.2013. u 11:20
    Da, slažem se "smqeen" Karačić je maestralno odigrao, izbornik ako je pametan uvrstit će ga u A selekciju isto kao i Marića, jedanput više zaozbiljno, ne kao zamjene jer u reprezentaciji ne bi smjelo biti zamjena samo odabranih najboljih koji će u pravom trenutku pružiti najbolje.
    Perfect
  • Obrisan korisnik30.06.2013. u 18:22
    Svaka im čast. Malo me ljuti Slavko jer zadnjih nekoliko dana priča o umoru igrača (u što ne sumnjam) a onda mu redom svi odmorni, lijevak Thoss, dešnjak Vidović (zna igrat i lijevog i srednjeg) i Matić (za kojeg se radujem kad je na klupi) griju klupu i ne ulaze u igru na 5-10 min po poluvremenu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis30.06.2013. u 17:14
    dobro je -- već sam se ustrašio da će guzoliža možda ispasti sposoban stručnjak, kad ono sve po starome ... momcima čestitke, da ne ispada da smo mi navijači bahati i prepotentni. ;)
    cameosis
  • Obrisan korisnik30.06.2013. u 15:42
    Znam za Thossa da je,ali trebaš znati da je on uskočio isključivo zbog izostanka Stepančića i Markotića.Kao i to da je on najmlađi u ovoj ekipi,1992 godište je i ubrzo će nastupiti na SP do 21 godine u Bosni i Hercegovini!Pisao sam milion puta o Goluži,i najsretnij bi bio da on nije na selektorskoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2013. u 15:03
    Thoss je ljevak na poziciji desnog vanjskog mogao je igrati on, srebro je lijep uspjeh, ali Slavko ne može pobjeći od toga, da kad treba donijeti ključnu odluku on se ukaka u gaće i zato će biti vječni gubitnik.
    Obrisan korisnik