Automoto

Rosberg: "Vidi se da napredujemo. Brzi smo u kvalifikacijama, a postajemo i sve brži u utrkama"

Zvonka Keliš • nedjelja, 30.06.2013.
Rosberg: "Vidi se da napredujemo. Brzi smo u kvalifikacijama, a postajemo i sve brži u utrkama"
Foto: EPA

U uistinu uzbudljivoj nedjeljnoj VN Velike Britanije Nijemac Nico Rosberg upisao je svoju drugu ovosezonsku pobjedu u kojoj je njegov sunarodnjak i aktualni prvak Sebastian Vettel morao odustati zbog kvara na mjenjaču, dok se Mark Webber nakon problema na startu i pada u poretku na koncu sjajno dovezao do drugoga mjesta. Rosberg je stoga imao samo riječi hvale za svoju momčad, dok je Webber naglasio kako će Red Bull morati pronaći rješenje za svoje probleme. Vettel je, pak, ostao miran nakon odustajanja te je najavio borbu za novu pobjedu već u sljedećoj utrci.

Nakon što je u itekako zanimljivoj nedjeljnoj utrci osvojio VN Velike Britanije, Nico Rosberg zadovoljan je bio prije svega napretkom koji je Mercedes učinio po pitanju guma, a iako je osiguranim prvi mjestom u ukupnom poretku vozača stigao na 50 bodova zaostatka za Nijemcem Sebastianom Vettelom, koji nije završio utrku u Silverstoneu, odmah je naglasio kako je prerano za bilo kakve priče o njegovoj borbi i nadi u osvajanje naslova svjetskog prvaka u Formuli 1.

"Ne bih još pričao o naslovu", bile su prve Rosbergove riječi nakon čega je nastavio: "Momčad je već tijekom zime napravila odličan posao s bolidom koji je toliko brz u kvalifikacijama, a sada kada napredujemo i po pitanju guma uspijevamo imati i dovoljno brz bolid za pobjeđivanje u utrkama."

Vettel za odustajanje ne krivi svoju momčad

Nakon što je zbog kvara na mjenjaču u 42. krugu utrke aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel morao odustati, on je ostao miran unatoč činjenici kako je najvjerojatnije vozio prema svojoj novoj pobjedi: "Imali smo problema s mjenjačem, naime, kada sam htio prebaciti u šest brzinu peta je rekla zbogom i to je uništilo i ostatak mjenjača."

"Izgubili smo utrku kada je pred nama bilo tek još nekoliko krugova, no uistinu u ovoj situaciji nismo mogli učiniti ništa drugo. Naravno da je uvijek frustrirajuće odustati, no za ovo odustajanje ne krivim svoju ekipu. Nažalost, ovakve se stvari događaju, no na sreću pred nama je ubrzo nova utrka u kojoj možemo ponovno pokušati ostvariti pobjedu", pozitivno je zaključio Vettel.

Osjećao je Rosberg da je njegov Mercedes barem brz koliko i Red Bullov bolid te je pritom priznao kako je ova pobjeda za njega uistinu posebna: "Osjećaj je fantastičan, ovo je jako, jako poseban dan za mene. Ono što ga čini još posebnijim je što je i naša tvornica vrlo blizu."

"Kao što sam rekao momčad je odradila odličan posao, vidi se da napredujemo cijelo vrijeme. Brzi smo u kvalifikacijama, a postajemo i sve brži u utrkama. Danas smo, recimo, imali jednako brz bolid u utrci kao i dan ranije u kvalifikacijama."

Na koncu je, pak, Rosberg priznao kako mu je žao momčadskog kolege Lewisa Hamiltona kojemu je već nakon osam krugova eksplodirala guma te ja utrku završio na četvrtoj poziciji: "Uistinu mi je žao zbog Lewisa i svih britanskih navijača, ipak je ovo bila utrka pred njegovom, domaćom publikom."

Drugoplasirani Mark Webber nije imao dobar start te je netom nakon utrke naglasio kako Red Bull uistinu mora istražiti razlog njegovih lošijih startova. No, nakon što je u prvom krugu pao na 15. mjesto Australac se do samoga kraja dovezao do druge pozicije te je iza njega stoga uistinu zanimljiva VN Velike Britanije.

"Uistinu ne znam što se dogodilo na samome startu. Imali smo tek dva ili tri dobra starta u posljednjih nekoliko utrka. Moramo otkriti u čemu je zapravo problem", kazao je Webber te je nadodao: "Nakon problema na startu Grosjean je, pak, odnio moje prednje krilo u prvome zavoju. Međutim, dečki su odradili odličan posao zamijenivši to krilo u mom prvu odlasku u boks i utrka je za mene tada tek zapravo počela."

"Volio bih da sam imao još nekoliko krugova kako bi uspio uhvatiti Rosberga, no on je ovoga puta uistinu zaslužio pobjedu. Bio je jak cijeli dan", zaključio je na kraju vozač Red Bulla koji je na početku ovoga vikenda najavio kako će nakon 2013. napustiti oktanski cirkus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2013. u 18:44
    jos najbolje da nedate nakon 1000km testa za badava
    Obrisan korisnik