Košarka

Angažman Kylea Korvera Bojanu Bogdanoviću zatvara vrata Brooklyn Netsa

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 01.07.2013.
Angažman Kylea Korvera Bojanu Bogdanoviću zatvara vrata Brooklyn Netsa
Foto: EPA

"Tržnica" u NBA ligi krenula je s prvim danom srpnja i odmah pokrenula brojne pregovore i dogovore. Jedan od njih za nas je posebno zanimljiv, jer bi mogao odrediti da hrvatska košarka ni u narednoj sezoni neće imati predstavnika u najjačoj svjetskoj ligi...

Brooklyn Netsi su već prvog dana otvaranja "tržnice" slobodnih igrača krenuli u žestoku akciju popunjavanja svlačionice s kojom će krenuti u napad na šampionsku momčad Miamija. Nakon što su od Bostona dobili veterane Paula Piercea, Kevina Garnetta i Jasona Terryja, prvi sljedeći na listi želja je Kyle Korver.

Riječ je o 32-godišnjem krilu koji je prošlu sezonu proveo u Atlanta Hawksima i koji slovi za jednog od najboljih šutera u NBA ligi.

Zanimljivo je da su Korvera draftali upravo tadašnji New Jersey Netsi i to kao 51. prvi izbor LeBronovog Drafta 2003. No, iste večeri proslijedili su ga u Philadelphia 76'erse, gdje je igrao do prosinca 2007., kad je zamijenjen u Utah Jazz za - Gordana Giričeka. Prije Atlante dvije je sezone proveo u Chicago Bullsima.

Nekoliko američkih izvora danas navodi kako je Korver "siguran ulov Netsa", iako ga želi još nekoliko momčadi. Ipak, čini se da bi mogla presuditi činjenica da 32-godišnjem šuteru Netsi nude najozbiljniju mogućnost borbe za šampionski prsten.

Angažman Korvera praktično bi zatvorio vrata Bojanu Bogdanoviću, na kojeg NBA prava polažu upravo Brooklyn Netsi. 24-godišnji hrvatski reprezentativac odradio je ugovor u turskom Fenerbahčeu, a najviše zanimanja za njega pokazala je Barcelona. Korverov potpis za Brooklyn Bogdanovića bi približio korak bliže Barceloni, gdje bi igrao s reprezentativnim kolegom Antom Tomićem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush02.07.2013. u 10:57
    Logičan potez Netsa s obzirom da na toj poziciji sad traže snajpera iz vana koji će odmoriti Johnsona i usput ubaciti koju tricu, što Korver radi fenomenalno. Iako je Bogdanović spreman za NBA, u ovu novu ekipu Netsa nebi trebao dolaziti jer jednostavno neće pronaći mjesta za njega. Osim ako imaju... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 08:37
    NBA VS EUROPSKA KOŠARKA... jednom smo frend i ja zapoceli debatu oko tog. trajalo je do 4 ujutro.na kraju smo otisli svak svojoj kuci jer smo se bojali da bi i policija mogla doc. od tad vise ne pricamo o tome.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 07:03
    Vi ste ludi uspoređivat nba i europu je skoro kao dva različita sporta,totalno druga flozofija pristup i razlika u broju utakmica,mislim da bi se teško europski klubovi nosili u nba ali isto tako i nba klubovi u europi to je kao king fu i karate,Slažem se da se u Nba mada ga više nepratim tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 23:20
    Nisam baš siguran da je bojan odradio cijeli ugovor...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 22:55
    Je jako bi dobro bilo i za njega i za repku da grije klupu ovima.
    Obrisan korisnik