Tenis

Video: Đoković i Murray u skladu s velikim očekivanjima, prvi poljski dvoboj u povijesti

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2013.
Video: Đoković i Murray u skladu s velikim očekivanjima, prvi poljski dvoboj u povijesti
Foto: EPA

Poznati su svi četvrtfinalisti Wimbledona i u muškoj konkurenciji. Ovaj put iznenađenja su izostala, favoriti su ubilježili pobjede, a u četvrtfinalu će međusobno po prvi put zaigrati dvojica Poljaka i dati prvog poljskog polufinalistu...

Drugi nositelj Andy Murray razveselio je Britance novom pobjedom bez izgubljenog seta. Ovaj put igrao je protiv Mihaila Južnog i slavio u meču koji je bio teži nego što to rezultat pokazuje. Imao je Južni u drugom setu break prednosti, ali nije izdržao, ubrzo su se pojavili i problemi s ramenom i Murray je uspio privesti meč kraju.

"Ništa ne uzimam olako, jako dobro znam koliko je teško doći do pobjede na Grand Slam turnirima.Ne očekujem dolazak na Grand Slam i osvajanje turnira, moram ići meč po meč i samo tako mogu do dobrog rezultata. Vidjeli ste da su ispali Serena, Rafa, Federer, a svi oni su uspješniji od mene i mogu i ja tako izgubiti", rekao je Murray.

Puno se očekivalo od dvoboja Novaka Đokovića i Tommyja Haasa, puno u smislu veće neizvjesnosti. Međutim, Haas nije odigrao onako dobro kako je trebao protiv Đokovića, posebno u ključnim trenucima kada nije imao nikakvo rješenje za igru prvog nositelja.

Imao je Haas prilike i u drugom i u trećem setu, ali nije ih iskoristio i Đoković je opravdao status favorita i nastavio put prema finalu bez izgubljenog seta. "Tommy je uvijek težak protivnik i znao sam to i prije meča. Protiv njega na travi baš i nemam dobar omjer, ovo je njegova podloga i tu pokazuje svu raznolikost svoje igre.Bilo je teško, ali sam igrao sjajno", rekao je Đoković.

Prije finala morat će za početak odraditi posao protiv Tomaša Berdycha što neće biti nimalo lako. Berdych je u četvrtom kolu igrao protiv Bernarda Tomica, ali se uspješno suočio s tim izazovom i plasirao se u četvrtfinale.

"Izgubio sam od njega u našem jedinom meču na travi, ali igram stvarno jako dobar tenis, možda čak i najbolji od 2011. godine kada sam osvojio Wimbledon. Pokušat ću zadržati ovu razinu igre i nadam se da ću u tome uspjeti", dodao je Đoković.

Mladi Poljak Jerzy Janowicz i uoči Wimbledona je slovio za prilično nepoželjnog protivnika u ždrijebu. Dohvatio je četvrtfinale i to zahvaljujući pobjedi protiv Jürgena Melzera, Austrijanca koji na travi igra sasvim dobar tenis.

Međutim, Janowicz je potvrdio pedigre tenisača jakih udaraca i postao je prvi Poljak koji je prošao u četvrtfinale Grand Slam turnira još od 1980. godine i Wojteka Fibaka.

Ali to nije bilo sve što se tiče poljskog tenisa. Nekoliko minuta kasnije Janowiczu se pridružio i Lukasz Kubot te ćemo gledati prvo poljsko četvrtfinale u povijesti Grand Slam turnira i imat ćemo jednog Poljaka u polufinalu što je povijesni uspjeh za poljski tenis.

Kubot je do četvrtfinala došao pobjedom protiv Francuza Adriana Mannarina nakon što je gubio 2-1 u setovima. Poljak je odigrao vrlo dobar meč, igrao je svoju igru s puno izlazaka na mrežu, usput je pogodio i 26 as servisa te je na kraju zaslužio prolazak u četvrtfinale.

Dodig u četvrtfinalu parova

Kada već nije uspio u singlu, Ivan Dodig je ušao u četvrtfinale parove. Zajedno s brazilskim tenisačem Marcelom Melom upisao je tešku pobjedu protiv kombinacije Mirnji/Tecau nakon što je gubio 2-0 u setovima. U četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Blake/Melzer i Cabal/Farah.

"Nevjerojatno je to što se događa. Imamo tri predstavnika (Janowicz, Kubot, Radwanska) u četvrtfinalu i ovo su definitivno najbolji trenuci poljskog tenisa ikada. To je jednostavno čarobno", rekao je Janowicz.

Vjerojatno najneočekivaniji sudionik osmine finala bio je Francuz Kenni De Schepper. De Schepper je svoju sreću ipak ispucao u ranijim mečevima i protiv Fernanda Verdasca nije imao previše šanse.

Verdasco nije u idealnoj formi, ali i takav je bio prejak za Francuza koji je imao priličnih problema na reternu. Na kraju je Verdasco odnio pobjedu u tri seta s po 6:4.

"U četvrtfinalu me očekuje poseban meč jer igrati protiv Andyja Murraya u Wimbledonu je posebno teško. Morat ću igrati svoju igru, znam da neće biti lako. Andy je definitivno jedan od najboljih igrača na Touru posljednjih godina", smatra Verdasco.

U četvrtfinalu je i Juan Martin Del Potro koji nije izgubio niti jedan svoj servis gem protiv Andreasa Seppija. Del Potro je odradio prilično samouvjeren meč, nije dao Seppiju previše prilika te je slavio u tri seta.

U četvrtfinalu će igrati protiv Dodikovog krvnika Davida Ferrera. Na ovoj podlozi Del Potro je u prednosti, međutim Ferrer je značajno spremniji što potpuno izjednačava šanse i odvodi meč u prilično neizvjesne vode.

"Bio sam nervozan i nikako nisam mogao završiti meč. Podižem igru na travi i to me raduje. U četvrtfinalu me očekuje dvoboj protiv Davida Ferrera koji igra odličan tenis i koji je favorit u ovom susretu. Ovo je za mene poseban rezultat, po prvi put sam u četvrtfinalu Wimbledona i presretan sam", komentirao je Del Potro.

Wimbledon, četvrto kolo, tenisači:
Lukaš Kubot (Češka) - Adrian Mannarino (Francuska) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4
Jerzy Janowicz (Poljska, 24) - Jürgen Melzer (Austrija) 3:6, 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska) - Kenny De Schepper (Francuska, Q) 6:4, 6:4, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Mihail Južnji (Rusija, 20) 6:4, 7:6(5), 6:1
Novak Đoković (Srbija, 1) - Tommy Haas (Njemačka, 13) 6:1, 6:4, 7:6(4)
Tomaš Berdych (Češka, 7) - Bernard Tomic (Australija) 7:6(4), 6:7(5), 6:4, 6:4

Wimbledon, drugo kolo, parovi:
James Blake/Jürgen Melzer (SAD/Austrija) - Michael Llodra/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska, 13) 6:4, 6:0, 6:1

Wimbledon, treće kolo, parovi:
Rohan Bopanna/Edouard Roger-Vasselin (Indija/Francuska, 14) - Alexander Peya/Bruno Soares (Austrija/Brazil, 3) 6:4, 4:6, 7:6(5), 6:2
Robert Lindstedt/Daniel Nestor (Švedska/Kanada, 6) - Colin Fleming/Jonathan Marray (Velika Britanija/Velika Britanija, 9) 7:6(5), 7:5, 6:3
Mahesh Bhupathi/Julian Knowle (Indija/Austrija, 8) - Jesse Levine/Vasek Pospisil (Kanada/Kanada, Q) 6:2, 6:4, 3:6, 6:4
Julien Benneteau/Nenad Zimonjić (Francuska/Srbija, 11) - Aisam Qureshi/Jean-Julien Rojer (Pakistan/Nizozemska, 5) 3:6, 4:6, 7:6(1), 7:6(4), 6:3
Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/SAD, 1) - Treat Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija, 16) 7:5, 6:3, 7:6(3)
Leander Paes/Radek Štepanek (Indija/Češka, 4) - Lukasz Kubot/Marcin Matkowski (Poljska/Poljska, 15) 6:4, 6:2, 6:4
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 12) - Maks Mirnji/Horia Tecau (Bjelorusija/Rumunjska, 7) 6:7(6), 2:6, 6:4, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 23:09
    Nole ima tezi put, ali nekako na Grend slemovima dize formu kako dolazi zavrsnica... Nadam se iskreno da ce osvojiti jer igra dobar tenis i najkompletniji je igrac na svetu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 13:35
    Nevjerojatno da na kraju Nole ima teži put do finala, a Murray šetnju. Samo se nadam da će Delpo proći Ferrera, pa opušteno na Noleta. Naravno pod uvjetom da ovome ne doskoči Berdych, koji nije laganica, pogotovo na travi. Vamos Delpo!
    Obrisan korisnik
  • Weasley02.07.2013. u 07:58
    dolje u rezultatima stoji da je kubot iz češke, samo mala primjedba...
    Weasley
  • Zdren01.07.2013. u 23:41
    dodig fura dalje. jest da je potrošnja za parove mnogo manja no opet odlično nakon ferrera
    Zdren
  • Obrisan korisnik01.07.2013. u 22:52
    Jeli Dodigova pobjeda u parovima (nakon ukupno 6 sati na terenu) nije veci clanak zasluzila nego dvije recenice?
    Obrisan korisnik