Tenis

Flipkens jedna od četiri najbolje, Radwanska i Lisicki u međusobni okršaj

Tea Lokas • utorak, 02.07.2013.
Flipkens jedna od četiri najbolje, Radwanska i Lisicki u međusobni okršaj
Foto: EPA

Neočekivana četvrtfinala Wimbledona dobila su svoj epilog u još manje očekivanim polufinalima. Priču dana priredila je Kirsten Flipkens, koja plasmanom u polufinale nastavlja igrati turnir karijere...

Po treći put u karijeri u polufinalu će se susresti Agnieszka Radwanska i Sabine Lisicki. Trenutni omjer je 1-1, a za vodstvo u međusobnim susretima i još vrjednije, finale Wimbledona, obje će morati izvući najbolje od sebe.

U četvrtfinalnom meču dana Poljakinja Radwanska, četvrta nositeljica i nakon ispadanja Serene Williams najveća favoritkinja turnira, slavila je u teškom dvoboju protiv Kineskinje Na Li. Nakon dva sata i 43 minute igre Radwanska je iskoristila osmu meč loptu i plasirala se među prve četiri, samo korak ispod najboljeg rezultata u All England Clubu, prošlogodišnjeg finala.

Konjuh u dva seta do trećeg kola

U drugom kolu juniorskoj Wimbledona očekivano je slavila Dubrovčanka Ana Konjuh, koja je postavljena za drugu nositeljicu na turniru. Rezultatom 6:1, 7:6(4) bila je bolja od domaće predstavnice Harriet Dart, a u trećem kolu zaigrat će protiv Brazilke Beatriz Haddad Maie.

Kineskinja je imala čak 40 neforsiranih grešaka (Radwanska 18) pa je unatoč većem broju winnera, osvojenih poena na mreži (48/71) i nakon drugog servisa (13/30), Poljakinja slavila u tijesnom prvom setu i munjevitom trećem (odigranom nakon kratke kišne pauze).

Za razliku od maratonskog meča četvrte i šeste nositeljice, Sabine Lisicki imala je nešto lakši proboj u polufinale. Nakon pobjede karijere nad Serenom Williams, Njemica je arhivirala Estonku Kaiu Kanepi, i to s dva puta po 6:3.

"Znam kako je biti u polufinalu, drugačija je atmosfera i počinje se prazniti svlačionica. Drago mi je da sam to iskusila i prije, ali mislim da sam sada spremnija", rekla je nakon pobjede polufinalistica Wimbledona 2011. i 2013.

Iznenađenje dana definitivno je Kirsten Flipkens, 20. tenisačica svijeta koja je izbacila Petru Kvitovu i popravila prije dva dana ostvareni rezultat karijere plasiravši se u polufinale. Belgijka se izbavila iz seta zaostatka te uz samo pet neforsiranih grešaka, kojih je na drugoj strani bilo 28, osvojila sljedeća dva seta i osigurala dvoboj s Marion Bartoli.

Francuska tenisačica bila je bolja od 17-postavljene Amerikanke Sloane Stephens rezultatom 6:4, 7:5 te se tako plasirala u prvo polufinale od 2007. godine, kada je Wimbledon za nju završio tek u finalu, porazom od Venus Williams.

Wimbledon, tenisačice, četvrtfinale:
A. Radwanska (Poljska, 4) - Li (Kina, 6) 7:6(5), 4:6, 6:2
Lisicki (Njemačka, 23) - Kanepi (Estonija) 6:3, 6:3
Bartoli (Francuska, 15) - Stephens (SAD, 17) 6:4, 7:5
Flipkens (Belgija, 20) - Kvitova (Češka, 8) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2013. u 17:03
    sretno Ana dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2013. u 12:01
    Flipkens je bila sjajna, potpuno je izritirala protivnicu svojom konstantnošću. Nije ona imala neke briljantne poteze, ali je cijelo vrijeme furala svoju igru, što je Kvitovu izbacilo iz takta. Flipkens je pobjedu zaradila, nije ju nipošto dobila. Baš me zanima kakva će biti u nastavku turnira.
    Obrisan korisnik
  • Zdren03.07.2013. u 10:41
    bokte, kvitova je stvarno teški slučaj
    Zdren
  • Obrisan korisnik03.07.2013. u 10:19
    finale bi moglo biti Radwanska koja je ponovno zaredala odličnu formu i Filpkins koja je odlična postala u posljednjne vrijeme.
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica03.07.2013. u 00:00
    pogotovo onaj antipaticni srbin
    nebeska udica