Tenis

Verdasco propustio matirati Murraya na Središnjem terenu, Britanac nadoknadio 0-2 u setovima

Vedran Babić • srijeda, 03.07.2013.
Verdasco propustio matirati Murraya na Središnjem terenu, Britanac nadoknadio 0-2 u setovima
Foto: EPA

Andy Murray opasno je živio, ali je uspio preokrenuti četvrtfinalni meč protiv Fernanda Verdasca u svoju korist. Španjolac je prokockao vodstvo 2-0 u setovima. Murray će u polufinalu igrati protiv Jerzyja Janowicza, koji je pobijedio sunarodnjaka Lukasza Kubota...

U prethodna četiri meča Andy Murray nije izgubio ni set, no protiv Fernanda Verdasca dobro se namučio. Španjolac je osvojio prva dva seta i utišao Središnji teren, no ne zadugo. Britanac je pokazao kakav je borac te je uzvratio osvojivši sljedeća tri seta. Završilo je 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5.

U prvom setu Verdasco je jedini break napravio kod 5:4. Na set lopti Murray je napravio dvostruku pogrešku. U drugom setu Murray je poveo 3:1, no Verdasco je potom nanizao pet gemova za 6:3. Treći set uvjerljivo je pripao Britancu, koji je početkom četvrtog seta spasio četiri break lopte. Kod 3:3 oduzeo je servis Verdascu i nedugo zatim odveo meč u peti set.

Ondje je Murray fantastično servirao te je na svom početnom udarcu izgubio samo četiri poena. Priliku na servisu Verdasca dočekao je, i realizirao, kod 5:5.

"Servirao je nevjerojatno, pogotovo kada je gubio u servis-gemovima. U drugom setu sam pao i činio pogreške. Ne znam je li ovo najemotivniji meč koji sam odigrao ovdje, ali zahvaljujem publici na podršci", izjavio je poslije meča Murray, kojemu je to sedmi put u karijeri da je nadoknadio zaostatak od 2-0 u setovima.

Drugi nositelj u petak će po peti put u nizu igrati u polufinalu Wimbledona. Samo je prošle godine otišao korak dalje. Suparnik će mu biti Jerzy Janowicz, koji je u svom tek petom Grand Slamu došao do poluifnala. On je sa 7:5, 6:4, 6:4 bio bolji od svog sunarodnjaka Lukasza Kubota.

Janowicz je "izbombardirao" svog suparnika zabivši 30 asova i 58 izravnih poena. Napravio je samo 14 neprisiljenih pogrešaka. Meč su Janowicz i Kubot okončali zamijenivši majice na mreži, a pobjednik je i zaplakao.

Zahvaljujući ovom rezultatu, 22-godišnjak iz Lodza na novoj će ATP ljestvici ući među Top 20. Time će postati drugi Poljak kojemu je to uspjelo (Wojtek Fibak).

Wimbledon, četvrtfinale:
Murray (VB, 2) - Verdasco (Španjolska) 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5
Janowicz (Poljska, 24) - Kubot (Poljska) 7:5, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 12:23
    sramota ovaj wimbledon propada i interes gledatelja opada makar oni nagradni fond dizali u nebo za te snobove ali tko moze to gledat ustogljeni turnir nula mi je ove godine
    Obrisan korisnik
  • interreg04.07.2013. u 11:39
    Gajger upravo to sam pozelio prije turnira: da dobije netko izvan "fab four". Dosta ih je vise, nek se malo i drugi omaste ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 08:53
    osobno bih volio finale janović del potro. pa nek pobijedi bolji :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 01:52
    delpo je jos ziv :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 01:37
    srbina nemres voljeti jer je srbin a i murray je ljigav
    Obrisan korisnik