Tenis

Dodig najavio polufinale: "Meč će sigurno biti zanimljiv, moramo se usmjeriti na sebe"

Ivor Krapac • srijeda, 03.07.2013.
Dodig najavio polufinale: "Meč će sigurno biti zanimljiv, moramo se usmjeriti na sebe"
Foto: EPA

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo u srijedu su preskočili novu prepreku u konkurenciji parova u Wimbledonu. Poslije prolaska u četvrtfinalnom ogledu s Jamesom Blakeom i Jürgenom Melzerom, hrvatski adut i njegov brazilski kolega osvrnuli su se na obavljeno, a Ivan je najavio i polufinalni sudar s četvrtim nositeljima, Indijcem Leanderom Paesom i Čehom Radekom Štepanekom...

Nakon poraza u dvoboju s Davidom Ferrerom u ponedjeljak u osmini finala singla, Ivan Dodig još uvijek nije zaključio svoj ovogodišnji put u Wimbledonu. U singlu je išlo dobro, ali konkurencija parova donijela je još bolji rezultat za 28-godišnjeg Međugorca. Dodig i Brazilac Marcelo Melo u srijedu su se probili u polufinale, s četvrtfinalnih 7:5, 6:0, 6:7(0) i 6:4 protiv Amerikanca Jamesa Blakea i Austrijanca Jürgena Melzera.

Marcelo Melo: "Mislim da Ivan reternira dosta dobro, a i servira dobro. Pomažemo jedan drugome i međusobno si skidamo pritisak. Mogu mu pomoći na mreži, a ako se dogodi da ja ne napravim nešto dobro, on je u stanju uskočiti, kao i obratno."

Polufinalni ogled na rasporedu je u četvrtak. Dodig i Melo, koji su 12. nositelji, u drugom meču iza 12:30 sati po našem vremenu na terenu broj 2 srest će se s četvrtopostavljenom indijsko-češkom kombinacijom Leander Paes/Radek Štepanek.

U srijedu je sve okončano po planu, čak i nakon što su Blake i Melzer osvojili treći set i priprijetili potpunim povratkom u meč, s uvjerljivo odrađenim tie-breakom u toj dionici.

"Mislim da je u parovima važno da samo igramo svoju igru, moramo biti pozitivni, ne naljutiti se jedan na drugoga", opisao je Dodig poslije prolaska u polufinale, korak dalje nego prošle godine, a prenijela je službena internetska stranica Wimbledona: "U parovima uvijek jedan poen može sve okrenuti na vašu stranu."

Nova prepreka bit će Leander Paes i Radek Štepanek, od kojih su Dodig i Melo nedavno izgubili na početnoj prepreci na travi Eastbournea, s tijesnih 5:7, 7:6(5) i 10:6 za suparnički par. No, hrvatsko-brazilski dvojac ima i bolje uspomene iz ogleda s protivnicima u polufinalu. Od Paesa i Štepaneka bili su bolji s 4:6, 6:3, 6:4, 6:7(2), 8:6 lani u osmini finala Wimbledona i sa 6:3, 4:6, 10:5 koji mjesec kasnije među posljednjih 16 u Cincinnatiju.

"U principu uvijek igramo teške mečeve, pa se već poznajemo jako dobro", rekao je Dodig u najavi polufinala: "Meč će sigurno biti zanimljiv, moramo se usmjeriti na sebe. Borit ćemo se za svoj dosad najbolji zajednički rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 15:20
    neka im je sretno
    Obrisan korisnik
  • interreg04.07.2013. u 11:35
    Bravo Ivane i ajde osvoji to! Bas bi volio da karijerom za koju je sve zrtvovao, financijski osigura buducnost. Dobiti Wimbledon u parovima je sasvim dobar pocetak ;-)
    interreg
  • narada10804.07.2013. u 01:23
    @mithrandir to si dobro rekao, jer i ja sam si par puta baš na ovom turniru mislio: „Ne znam ko se od ovih tenisača koje često vidimo tako srčano bori i kotrlja po travi kao Ivan". I naravno da će ti doći sjećanje na Borisa u najboljim danima. Ali ne smiješ na glasno staviti Ivana i Njemca u... [više na forumu]
    narada108
  • Mithrandir03.07.2013. u 23:33
    Dodig je "lud". Danas se bacao po travi i odigravao u padu poene kao nekad Becker. Samo naprijed dečki. Sve je moguće, pa i finale!!
    Mithrandir