Nogomet

Burno u Mariboru: Zahovič odstupio s mjesta sportskog direktora, Čačić od njemačkog drugoligaša poražen 7:0

Damir Žbulj • srijeda, 03.07.2013.
Burno u Mariboru: Zahovič odstupio s mjesta sportskog direktora, Čačić od njemačkog drugoligaša poražen 7:0
Foto: Kristijan Komarica

Buran je bio početak srpnja u slovenskom nogometnom ligašu Mariboru, nakon iznenadnog i pomalo neobjašnjivog odlaska Zlatka Zahoviča s mjesta sportskog direktora. Nadovezao se na to i katastrofalan poraz na posljednjoj pripremnoj utakmici, jer ekipa Ante Čačića ponižena je od njemačkog drugoligaša Kaiserslauterna s čak 7:0...

Idila hrvatskog nogometnog stručnjaka, bivšeg trenera Dinama, Ante Čačića u slovenskom Mariboru nije dugo trajala. Čačić je prije početka nove sezone dobio angažman na izričit zahtjev tamošnjeg sportskog direktora i legende slovenskog nogometa Zlatka Zahoviča, a zaredao je s nekolicinom solidnih rezultata, među kojima je i pobjeda nad moskovskim Lokomotivom. No, nakon iznenađujućeg odlaska Zahoviča iz kluba i katastrofalnog poraza na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Kaiserslauterna, Vijoličaste definitivno očekuje teško razdoblje.

Natjecateljska sezona aktualnim prvacima počinje u nedjelju 7. srpnja, utakmicom slovenskog Superkupa protiv velikog rivala i najvećeg suparnika ljubljanske Olimpije u Celju, dok ih prvi europski nastup očekuje 17. srpnja u drugom pretkolu Lige prvaka protiv malteške Birkirkare.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Zahović je u Maribor stigao još 2007. godine, a izuzetno uspješno posljednje razdoblje vezano je i za bivšeg trenera Darka Milaniča, koji je pred novu sezonu preselio na klupu austrijskog Sturma. Maribor je u tom periodu osvojio četiri titule prvaka, tri naslova u kupu, a protekle dvije sezone nastupao je i u skupinama Europske lige.

Na posljednjoj prijateljskoj utakmici prije početka nove sezone Mariborčani su na terenu doživjeli pravi debakl, a ekipa Ante Čačića primila je čak sedam pogodaka od njemačkog drugoligaša Kaiserslauterna, uz tri gola Zollera, dva Wootena, a po jednom su bili precizni Azaouagh i Mockenhaupt. Čačić nije u ovoj utakmici mogao računati na svoja dva ponajbolja igrača Agima Ibraimija i Marcosa Tavaresa, no, svejedno je ovaj rezultat poražavajući za hrvatskog trenera na privremenom radu u Sloveniji.

Brazilac Tavares, koji se nada kako će uskoro dobiti i slovensku putovnicu i nastupati za tamošnju reprezentaciju, najbolji je strijelac prošlosezonskog prvenstva, a o Čačiću se prije ove zadnje utakmice u tamošnjim medijima izrazio pohvalno: "Jako dobro se razumijemo, pravi je gospodin. Želja mu je ugraditi novi sustav igre, donio nam je novu nadu i motivaciju, a igrači su ga jako dobro primili. Mislim kako smo na dobrom putu da napravimo iskorak, a za početak ćemo napraviti sve kako bismo u nedjelju svladali Olimpiju i tako sezonu otvorili s trofejom."

U Mariboru nastupa i hrvatski igrač Dejan Mezga, koji je u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Kaiserslauterna odradio prvih 45 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir04.07.2013. u 13:19
    Nema ovaj poraz puno veze sa Čačićem, nego sa odlaskom Zahovića. Jer ako alfa & omega kluba ode, sve što se radilo i stvaralo zadnjih par godina (a puno se napredovalo u svim segmentima kluba), otići će kvragu.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 12:59
    Čačić je za Kljunoslava doktor nogometa. Što dovoljno govori o obojici.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 12:41
    ... Pa ti sad uvjeri momčad da mogu do LP-a.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 10:02
    Čačić je diletant od kojega je čak i Jurčić manje zlo. Ne puno manje, ali manje. Iako je sasvim svejedno da li je na klupi jedan od njih dvojice ili netko treci, dok momcad slaže Zoki uz stručnu pomoć starijeg brata, trener je ionako samo žrtveno janje koje se potjera nakon prvog lošijeg rezultata... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ttt200804.07.2013. u 09:03
    I ja bi dao otkaz :D
    ttt2008