Tenis

Ivan Dodig i Marcelo Melo stoje na putu povijesnog rezultata braće Bryan

Sportnet • petak, 05.07.2013.
Ivan Dodig i Marcelo Melo stoje na putu povijesnog rezultata braće Bryan
Foto: EPA

Kada u subotu u 15 sati izađu na travnati teren Wimbledona, finalisti u konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo svojim će protivnicima, braći Bryan, stati na put ulaska u povijest. Svoju će hrvatsko-brazilsku bajku pokušati ostvariti na račun američkog sna.

Nikada u povijesti Open ere par tenisača nije u isto vrijeme držao naslove pobjednika sva četiri Grand Slam turnira, čak ni Mike Bryan i Bob Bryan, koji u svojim vitrinama već drže 14 naslova s najvećih svjetskih teniskih turnira.

Iznimno uspješna braća koja već drže niz teniskih rekorda taj bi san mogli ostvariti pobjedom u subotnjem finalu Wimbledona, a s druge strane terena stajat će im hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig i Marcelo Melo, koji pak imaju svoje planove.

Oba su polufinalna meča završena u pet setova, a prvi nositelji turnira parova svjesni su da usprkos ulozi favorita neće imati lak posao protiv 12. nositelja, Dodiga i Mela, koji su polufinalni posao odradili za dva sata i 55 minuta pobjedom nad četvrtim nositeljima, Radekom Stepanekom i Leanderom Paesom.

"Neki to zovu Bryan Slam, sad kažu da se zove Golden Slam, ali u svakom slučaju to je sjajno. Igramo protiv Dodiga i Mela, koji na neki način igraju svoju bajku, u prvom su Grand Slam finalu, ali ako budemo igrali kako znamo, bit će nas teško dobiti", rekao je Mike Bryan.

Iscrpljujući meč protiv Edouarda Rogera-Vasselina i Rohana Bopanne dobili su tek u petom setu i vjeruju da će im ta žestoka bitka pomoći u finalu.

"Mislim da smo ispravno postupili što u trenucima kada smo izgubili četvrti set nismo puno razgovarali, što uglavnom činimo. Bilo bi lako okriviti onog drugog za nekakvu pogrešku, ali nekad je bolje prešutjeti. Na kraju krajeva, kad ste braća i još blizanci, ne podnosite da vam brat daje i trenerske savjete", našalio se Bob Bryan.

Braća Bryan u karijeri su osvojili sve što se osvojiti može, ali ovaj Wimbledon ipak smatraju krunom karijere. "Da, bilo bi to vjerojatno naše najveće dostignuće. Ne događa se ovakvo što svaki dan, bilo bi cool da na kraju možemo reći da držimo i par rekorda, bio bi to šećer na kraju", rekao je Mike Bryan.

Sad još preostaje da im Dodig i Melo - pokvare planove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 18:24
    Slab servis a 203 cm ima?Cudno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 18:04
    sretno im u finalu-bio bi to sjajan uspjeh.Biti pobjednik u Vimbldonu san je svakog tenisaća
    Obrisan korisnik
  • interreg05.07.2013. u 16:53
    Nek to "Dodimelo" prvo osvoji a onda dat Melu HR drzavljanstvo da moze igrati u Davisu za nas. ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 16:15
    povijesni rezultat će biti kako god okreneš :)
    Obrisan korisnik
  • vlacng05.07.2013. u 15:25
    Melo je slab na servisu,ako to uspiju prebroditi sutra mogu se i nadati nečemu!
    vlacng