Rukomet

Dujšebajev: "Ne možemo ispuniti financijske zahtjeve Ivana Balića, pregovori s Gojunom još traju"

Zvonka Keliš • petak, 05.07.2013.
Dujšebajev: "Ne možemo ispuniti financijske zahtjeve Ivana Balića, pregovori s Gojunom još traju"
Foto: EPA

Jedan od najboljih rukometnih stratega svijeta te aktualni trener Atletico de Madrida, Talant Dujšebajev, u razgovoru za španjolski As otkrio je kako u narednoj sezoni dres španjolskog viceprvaka neće obući hrvatski virtuoz Ivano Balić, dok su pregovori o odlasku ili ostanku drugog Hrvata u redovima Atletica, Jakova Gojuna, još u tijeku.

Aktualni španjolski viceprvak ovih je dana, prema riječima svog trofejnog trenera te jednog od najboljih stratega svijeta, Talanta Dujšebajeva, formirao momčad s kojom će naredne sezone pokušati ostvariti što bolji rezultat u Ligi Asobal, ali i u izuzetno teškoj skupini u natjecanju za prvaka Europe.

U razgovoru za španjolski AS Dujšebajev je tako potvrdio kako se momčad u novoj sezoni te uslijed lošije ekonomske situacije okrenula španjolskim snagama, kako je skupina Lige prvaka naprosto strašna te je potvrdio kako u narednoj sezoni u dresu crveno-bijelih rukometni zaljubljenici neće moći gledati hrvatskog maestra Ivana Balića, a možda ni preostalog Hrvata, standardnog reprezentativac Jakova Gojuna.

Cilj Dujšebajeva je prvo mjesto u skupini

Atletico de Madrid naredne sezone neće imati nimalo lak posao u najelitnijem europskom rukometnom klupskom natjecanju te će tako u skupini snage odmjeriti s momčadima Kiela, Kielcea, KIF Koldinga te Dunkerquea te jednim kvalifikantom.

"Skupina je strašna, već drugu godinu zaredom u skupini se nalazimo s momčadima iz samog europskog vrha, budući da su Kiel i Kielce dvije od četiri ekipe koje su zaigrale na ovogodišnjem Final Fouru. No, to je s druge strane dobro i zanimljivo, a i tako znamo što nas zapravo čeka. Cilj je završiti među četiri najbolje momčadi u skupini, no moj je cilj naravno prvo mjesto", kazao je Dujšebajev.

"Mogao bih reći kako se momčad za novu sezonu gotovo u potpunosti oformila. Nažalost, u njoj neće biti Ivana Balića budući da Klub nije mogao ispuniti njegove financijske zahtjeve. U našoj situaciji je to jednostavno nemoguće i Balić stoga sada pregovara s drugim klubovima iz drugih Liga. U ovom ga trenutku stvarno ne možemo zadržati", pojasnio je i otkrio Dujšebajev.

Sudbina drugog hrvatskog rukometaša u dresu Atletica također je pod pitanjem upitnika, naime, kao što je potvrdio i sam Gojun u razgovoru za Sportnet, ponuda od strane drugih klubova ima stoga treba vidjeti čiji će dres stup hrvatske obrane obući naredne sezone.

"Trenutno smo još u pregovorima s Gojunom, pregovara se o njegovu odlasku. Međutim, ostatak momčadi je definiran, a za Gojunovu poziciju već imamo nekoliko igrača", dodao je Dujšebajev.

S obzirom na brojne odlaske iz kluba, od Nikolaja Markussena još tijekom sezone preko onog zvučnog, Makedonca Kirila Lazarova koji će zaigrati u redovima Atleticova najljućeg suparnika, Barcelone, do Roberta Garcije Parronda, Edu Fernandeza, Magnusa Dahla te Adnana Šabanovića, Klub se vidno okrenuo formiranju nove ekipe u skladu sa svojim financijskim mogućnostima.

Tako je Atletico u posljednjih mjesec dana doveo čak sedam pojačanja, većinom domaće momke od kojih je svakako najzvučnije ime najbolji strijelac lige, ujedno stariji sin trenera Dujšebajeva, Alex Dujšebajev. U madridski klub ovoga su ljeta stigli još i Inaki Malumbres, Albert Val, Victor Vigo, Victor Alonso, Pedro Rodriguez te mladi i perspektivni Nijemac Christian Dissinger, dok je jedna od najjačih karika kluba i španjolske reprezentacije Joan Canellas svog odlazak u Hamburg najavio po isteku sezone pred nama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis06.07.2013. u 07:20
    kiel, hamburg ili barcelona -- da se još jednom osladi prvenstvenom titulom i naslovom u ligi prvaka.
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 02:26
    Ma Balić je najveći car, ja ga smatram pravim sportašem, mada ima debila koji to osporavaju (uglavnom ponavljaju Gopčeve riječi, a pred nosom su im njegovi rezultati, ali rađe vjeruju u ono kaj nisu nikad vidili) al' on svojim rezultatima ipak pokaže ko' je i kaj je, nikad po novinama a najbolji u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 01:39
    uzasno mi zao atletica..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 00:57
    legendo ima kod tebe još bar za 2 vrhunske sezone...na mozak kao i uvijek!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 00:34
    s kutijom cigara svaki dan i opcenito nezdravim zivotom da je davao sve od sebe 10 mjeseci u godini umjesto 1 s reprezentacijom mislim da bi ga tijelo izdalo s 28 godina...al hvala mu i na ovom jednom mjesecu, 5 MVP-ja s velikih natjecanja zaredom, sve za hrvatsku...rukometni mozart
    Obrisan korisnik