Rukomet

Pet igrača Barcelone te dva Atletica u najboljoj sedmorci Lige Asobal

Zvonka Keliš • subota, 06.07.2013.
Pet igrača Barcelone te dva Atletica u najboljoj sedmorci Lige Asobal

Početkom srpnja već je tradicionalna izabrana i najbolja sedmorka Lige Asobal netom završene rukometne sezone. U izboru u kojem su sudjelovali svi klubovi Lige, ali i publika putem internetskog glasovanja, svoje mjesto u idealnih sedam našlo je čak pet igrača aktualnog prvaka Barcelone te dva Atletico de Madrida, no među njima se nisu našli Hrvati Ivano Balić i Jakov Gojun.

Netom po završetku još jedne rukometne sezone u španjolskoj Ligi Asobal vrijeme je bilo za odabir najbolje sedmorke sezone iza nas, kao i najboljeg obrambenog igrača, debitanta te naravno trenera.

U izboru u kojem su sudjelovale sve momčadi Lige Asobal te njihovi strategi i tehničko osoblje, i ove su godine, kao i svake do sada, svi rukometni zaljubljenici putem službene stranice Asobala mogu glasati za svoju idealnu sedmorku te tako pridonijeti konačnom ishodu.

Sasvim očekivano i po koncu ove sezone najviše igrača stiže iz redova dviju najboljih španjolskim ekipa, prvaka Barcelone te viceprvaka Atletico de Madrida, dok su tek najbolji trener, desni vanjski igrač te debitant stigli iz redova preostalih momčadi španjolskog prvenstva.

Najboljim vratarem tako je proglašen Barcelonin Danijel Šarić koji je ovo priznanje dobio već treću godinu zaredom, a na prvo je mjesto u izboru vratara zasjeo s 24.9%. Za najbolje lijevo krilo izabran je, pak, njegov suigrač Juanin Garcia s 47.8% glasova. Garcia se tako ponovno vratio u idealnu sedmorku Lige nakon što se u njoj nalazio od samoga početka pa sve do protekle sezone u kojoj ga je u izboru pretekao suigrač Martin Stranovsky.

Titula najboljeg kružnog napadača četvrtu je godinu zaredom pripala igraču Atletico de Madrida, Julenu Aguinagaldeu koji je prikupio 52.2% glasova, dok je najboljim desnim krilom proglašen još jedan igrač aktualnog španjolskog prvaka Victor Tomas. Kapetan Barcelone pridobio je 28.5% glasova, a titulu je naslijedio od Luca Abaloa.

Bjelorus Sjarhej Rutenka u izboru za najboljeg lijevog vanjskog igrača sakupio je 32.1% glasova, Španjolac Joan Canellas iz redova Atletico de Madrida izabran je drugu godinu zaredom, ali s tek 14.6% glasova, za najboljeg srednjeg vanjskog rukometaša Lige, dok je pravo malo iznenađenje priredio Alex Dujšebajev koji je izabran za najboljeg desnog vanjskog igrača te je sa svega tri glasa (ukupno 27.4%) više prestigao sada već bivšeg igrača Atletico de Madrida, Makedonca Kirila Lazarova.

Najboljim obrambenim igračem proglašen je Viran Morros iz Barcelone, dok je član Valladolida Gonzalo Porras izabran za najboljeg debitanta protekle sezone Lige Asobal.

Titulu najboljeg trenera ponio je, pak, strateg Naturhouse La Rioje Javier Gonzalez koji je svoju ekipu ove sezone predvodio do treće prvenstvene pozicije te mjesta u Ligi prvaka.

Iako su se u izboru našli i hrvatski maestro Ivano Balić te hrvatski reprezentativac Jakov Gojun oni na koncu nisu uspjeli zadobiti priznanja za najbolje igrače Lige Asobal u svojoj prvoj, a možda i posljednjoj sezoni u dresu Atletico de Madrida.

Idealna sedmorka Lige Asobal, sezona 2012./2013.:

Najbolji vratar: Danijel Šarić (Barcelona Intersport)
Najbolje lijevo krilo: Juanin Garcia (Barcelona Intersport)
Najbolji lijevi vanjski: Sjarhej Rutenka (Barcelona Intersport)
Najbolji srednji vanjski: Joan Canellas (Atletico de Madrid)
Najbolji desni vanjski: Alex Dujšebajev (Aragon)
Najbolje desno krilo: Victor Tomas (Barcelona Intersport)
Najbolji kružni napadač: Julen Aguinagalde (Atletico de Madrid)
Najbolji obrambeni igrač: Viran Morros (Barcelona Intersport)
Najbolji debitant: Gonzalo Porras (Cuatro Rayas Valladolid)
Najbolji trener: Javier Gonzalez (Naturhouse La Rioja)

Foto: Facebook - Atletico de Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter06.07.2013. u 19:03
    valjda četiri u sedmorci, obzirom da je uz dvojku iz Atletica (Canellas i Aguinagalde) tu i Alex Dujšebajev koji je igrao za Aragon na poziciji desnog vanjskog + Moros kao obrambeni...
    w.potter