Košarka

Bojan Bogdanović odlazi u Brooklyn Netse, dogovoren trogodišnji ugovor

Ivor Krapac • subota, 06.07.2013.
Bojan Bogdanović odlazi u Brooklyn Netse, dogovoren trogodišnji ugovor
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bojan Bogdanović oprašta se od Fenerbahče Ülkera i iduće će se sezone prvi put okušati na NBA parketima. Kako je objavio Yahoo! Sports, Brooklyn Netsi dogovorili su trogodišnji ugovor s hrvatskim reprezentativcem, koji je protekle dvije sezone proveo u Turskoj...

Poslije odlaska Roka Lenija Ukića iz Milwaukee Bucksa u Fenerbahče Ülker početkom 2010. godine, Hrvatska će naredne sezone ponovno imati predstavnika u NBA ligi. Yahoo! Sports izvijestio je da su Brooklyn Netsi dogovorili angažman Bojana Bogdanovića u dolazećoj sezoni, što će značiti Bogdanovićev oproštaj od Fenerbahče Ülkera, u kojem je bio prošle dvije godine.

Bogdanović je dogovorio trogodišnji ugovor s klubom iz Brooklyna, a financijski detalji nisu objavljeni. Yahoo! Sports piše da će hrvatski reprezentativac imati mogućnost isprobati što se nudi na tržištu i osluškivati potencijalne druge ponude poslije druge godine ugovora.

S dogovorenim prijelazom u dres Netsa, Bogdanović će se priključiti klubu koji je na njega imao prava poslije razmjene s Minnesota Timberwolvesima u večeri NBA Drafta 2011. godine. Na tom Draftu bio je izabran na početku drugog kruga, na ukupno 31. mjestu.

Odlaskom u Brooklyn, 24-godišnji hrvatski reprezentativac, koji može pomoći na pozicijama šutera i niskog krila, pridružit će se ovog ljeta osnaženoj momčadi, čiji su članovi postali Paul Pierce i Kevin Garnett. U početnoj petorci bit će i Deron Williams, Joe Johnson i Brook Lopez, a Bogdanović će se nadati svojim minutama s klupe. Za to će se pokušati izboriti kod Jasona Kidda, koji je, odmah po završetku igračke karijere, tražio i dobio prvi trenerski izazov u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Bojan Bogdanović bit će 13. hrvatski košarkaš koji će se okušati na NBA parketima, a treći u Netsima, poslije Dražena Petrovića i Zorana Planinića, koji su u dresu tog kluba igrali u New Jerseyju, prije selidbe u Brooklyn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 17:21
    bez brooksa su ostali u tradeu sa bostonom..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 15:21
    Ništa u NBA nije zagarantirano,ali siugran sam da će Bogdanović dobiti priliku za nekih 15 min po utakmici prvu sezonu,kako će to iskoristiti ovisi kolku će minutažu dobiti u budućnosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 14:53
    Bogdanović može igrati pozicije 2 i 3. Ako Pierce i Johnson igraju 30-ak minuta po utakmici, ostaje 36 minuta samo za njega i Brooksa, koji su im trenutno dvije najbolje zamjene na tim pozicijama. imat će solidnu minutažu. Sretno Bojane!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 14:37
    napokon hrvat u NBA....bravo bojane i sretno..
    Obrisan korisnik
  • Peter Schmeichel06.07.2013. u 13:16
    Puno će naučit uz face koje igraju u Netsima, a nikad se ne zna kako će ko reagirati kad dođe u NBA. Mislim da Bojan vrijedi za 10-15 minuta i 7-8 koševa.
    Peter Schmeichel