Košarka

Bogdanović: "Nisam potpisao ugovor s Brooklynom, Obradović me želi u Fenerbahčeu"

Bernard Jurišić • subota, 06.07.2013.
Bogdanović: "Nisam potpisao ugovor s Brooklynom, Obradović me želi u Fenerbahčeu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jutros su hrvatsku košarkašku javnost dočekale zanimljive vijesti o dogovoru Bojana Bogdanovića i Brooklyn Netsa za ugovor na tri godine. Međutim, hrvatski reprezentativac danas je demantirao američke medije i objavio da su šanse za odlazak u NBA 50%...

Bojana Bogdanovića jutros su svi hrvatski mediji proglasili novim igračem Brooklyn Netsa. Informacije su prenesene iz američkih medija koji su objavili da je klub iz New Yorka dogovorio potpis trogodišnjeg ugovora s hrvatskim reprezentativcem.

No, Bogdanović je danas demantirao dogovor, ali i potvrdio da su pregovori u tijeku:

"Nije istina da sam potpisao trogodišnji ugovor s Netsima. Šanse da dogodine zaigram za Brooklyn su 50%, možda malo veće, ali jedina je istina da pregovori još traju i da prije ponedjeljka ili utorka neću ništa više znati. Nadam se da će dogovor biti dovršen prije nego što počmu reprezentativne pripreme", kazao je Bogdanović za mostarski Radio Dobre Vibracije.

Fenerbahče je dobio novog trenera u Željku Obradoviću, koji bi hrvatskog reprezentativca volio i u sljedećoj sezoni vidjeti u dresu turskog kluba:

"Razgovarao sam s Obradovićem i rekao mi je da bi volio da ostanem, a i ja bih volio raditi s najtrofejnijim trenerom u Europi. Međutim, dok ne završe razgovori s Brooklynom neću ništa konkretnije znati."

Ukoliko i definitivno postigne dogovor s Netsima, Bogdanović će biti treći Hrvat u tom klubu, nakon Dražena Petrovića i Zorana Planinića, ali i već treći Mostarac. Nakon Planinića, tamo je trenutno i reprezentativac BiH Mirza Teletović:

"Nisam s još čuo s njim jer su moji pregovori s Netsima još u ranoj fazi. Ako sve uđe u neku ozbiljniju fazu sigurno ću se čuti s Teletovićem, ali sve je to vrh svjetske košarke i ne trebam ga previše ni pitati. Nadam se da će se sve brzo završiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 17:44
    Pierce je već lagano u godinama i baš vjerujem da će Bojan u regularnom djelu imati 18-20 minuta igre... onaj tko prati NBA, zna da je Kidd izjavio da će Garnett i Pierce igrati po 28-30 minuta (manja minutaža, veća efikasnost i odmorniji će biti za playoff) u većini slučajeva u regularnom djelu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 09:56
    kojih 10-tak min u Netsima?! pa ako ode tamo bit će sretan ako bude sjedio na klupi 47 od 48 minuta...Netsi upravo okupljaju ekipu koja bi u slijedeće 2 sezone morala/trebala/htjela bar jednom osvojiti naslov. u takvim ekipama i 12. igrač mora biti drugog profila od Teletovića ili Bogdanovića a ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 20:11
    Nije više klinac, vrijeme je za NBA i dokazivanje tamo, pa makar prvu sezonu igrao 10ak minuta po utakmici.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 19:40
    Realno - jako ga malo minuta čeka u Netsima. Uglavnom klupa.
    Obrisan korisnik
  • anetisi06.07.2013. u 19:28
    @renimus šta se tiče vremena, to bi sigurno imao u feneru..ali borba za trofeje je miljama daleko za tu ekipu..možda se sad promjeni to dolaskom novog trenera.. mislim da bi najbolje bilo da on ode u barcelonu kod tomića.
    anetisi