Tenis

Video: Sjajan nastup Marion Bartoli u finalu Wimbledona za najveći uspjeh karijere

Branimir Korać • subota, 06.07.2013.
Video: Sjajan nastup Marion Bartoli u finalu Wimbledona za najveći uspjeh karijere
Foto: EPA

Francuskinja Marion Bartoli stigla je do svog prvog Grand Slam naslova u karijeri. Potpuno zasluženo. Tijekom dva tjedna u Wimbledonu, nije ispustila niti jedan set i onda je sjajnim finalnim nastupom svladala Sabine Lisicki sa 6:1, 6:4...

Gotovo cijela teniska javnost prije početka Wimbledona očekivala je finale Williams - Šarapova, međutim u završnom dvoboju su se našle neke druge djevojke.

Njemica Sabine Lisicki je eliminirala Serenu, vraćala se i u tom meču, ali i u polufinalu iz minusa 3:0 u trećem setu te zasluženo došla do borbe za naslov. Međutim, u finalu je igrala protiv Marion Bartoli, Francuskinje koja nije izgubila niti set do finala i prikazala je jako dobar tenis.

Obje igračice imaju igru za travnatu podlogu, ponajbolje rezultate ostvaruju na brzim podlogama i to su u Londonu iskoristile.

Međutim, finale nije ponudilo neizvjesnost. Ona je trajala vrlo kratko, nešto na početku meča i zatim tek u samoj završnici drugog seta kada Lisicki više nije imala što izgubiti, a Bartoli je postala nervoznija našavši se nadomak osvajanju naslova.

Lisicki je dobro krenula u meč i otvorila ga s breakom, ali nakon toga je krenula s pogreškama, igrala je sve nervoznije i potpuno je izgubila samopouzdanje. Bartoli je nakon tog prvog gema napravila seriju 6:0, uzela prvi set i stekla prednost.

Slična priča i na početku drugog seta. Lisicki je ponovno povela pa krenula s pogreškama. Bartoli bježi od 0:1 na 5:1 te dolazi pred vrata osvajanja titule.

Ipak tu se pojavila mala nervoza, nije bilo lako završiti posao, ali kod 5:4 je uspjela odigrati savršeni gem, ubacila je tri odlična servisa, pogodila je sjajan bekhend i to je bilo dovoljno za pobjedu. Lisicki u tom gemu nije imala nikakve šanse.

Obje igračice iza sebe su imale sjajna dva tjedna, igrale su fantastičan tenis, međutim samo jedna može do naslova. Bartoli je već bila na korak do osvajanja Wimbledona, igrala je finale, ali Venus Williams je bila prejaka.

Sabine Lisicki je bila u svom prvom Grand Slam finalu i priznala je da je bila pomalo impresionirana. "Malo sam bila pod utjecajem svega oko finala, ali svaka čast Marion. Zaslužila je, dugo je na Touru, bila je već ovdje i znala se nositi s pritiskom", rekla je nakon meča Lisicki.

"Znam kako se Sabine osjeća, tako je bilo meni 2007. godine, ali nema nikakve dvojbe da će ponovno biti ovdje, u finalu. Završiti nastup u Wimbledonu asom, ne mogu vjerovati. To je nešto što nisam zamišljala niti u snovima, dugo sam radila na servisu i sada mi se isplatilo", govorila je nakon finala Bartoli.

Wimbledon, finale:
Marion Bartoli (Francuska, 15) - Sabine Lisicki (Njemačka, 23) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir07.07.2013. u 10:14
    Lisicki psihički potpuno nespremna za finale wimbledona. Nije niti "došla" na finale. Ima te "crne rupe" koje joj priječe zasada da bude u top10 i konkurira na svim turnirima najboljima. I protiv Serene i protiv Radwanske se gubila u meču mlatarala i udarala bez smisla, nekontrolirano po lopti i u... [više na forumu]
    Mithrandir
  • ALGHAZANTH06.07.2013. u 22:12
    Možda se negdje u blizini nalaze košnice sa pčelama... ma samo neka zuje, glavno da ne bodu.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 21:07
    Čitao sam negdje da je Bartoli najinteligentnija cura na touru (IQ160), ali ima neko čudno ponašanje i tikove tako da je ostale cure uopće ne vole
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 21:02
    ma pisite vi sto hocete ali ona je osvojila wimbledon i svaka joj cast inteligentna zena,meni simpaticna i sexy
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 19:26
    E moj Idukar, koji ti košmar imaš u glavi, sjedneš za kompjutor a ono zuji li zuji
    Obrisan korisnik