Tenis

Dodig i Melo uzeli prvi set, no braća Bryan otišla do kraja u Wimbledonu

Vedran Babić • subota, 06.07.2013.
Dodig i Melo uzeli prvi set, no braća Bryan otišla do kraja u Wimbledonu
Foto: EPA

U finalu konkurencije muških parova u Wimbledonu nije bilo iznenađenja. Braća Bob i Mike Bryan došli su do svog 15. zajedničkog Grand Slam naslova porazivši Ivana Dodiga i Marcela Mela 3-1 u setovima...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Brazilac Marcelo Melo nisu uspjeli kreirati iznenađenje u finalu parova trećeg Grand Slama sezone. Najbolji par svijeta Bob i Mike Bryan slavio je 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

35-godišnjim američkim blizancima to je 15. Grand Slam naslov, treći u Wimbledonu. Ukupno su osvojili 91 naslov, od čega već devet ove sezone.

Hrvatsko-brazilska kombinacija fantastično je krenula u meč i potpuno šokirala favoriziranu braću. Dodig i Melo poveli su 5:0 za 17 minuta igre, a set su osvojili sa 6:3. Amerikanci su nadoknadili jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi.

No kako je meč odmicao, tako su braća Bryan počela igrati sve bolje, a Dodig i Melo nisu uspijevali zadržati visoki nivo iz prvog seta.

U svakom od sljedeća tri seta Amerikanci su realizirali po jednu break loptu. Na svom su servisu u u ta tri seta izgubili ukupno samo deset poena. Dodig i Melo nisu imali ni jednu break loptu poslije prvog seta.

Braća Bryan trenutno su branitelji naslova svih četiriju Grand Slam naslova, kao i zlatne olimpijske medalje.

Wimbledon, finale parova:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 12) - B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) 6:3, 3:6, 4:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 13:08
    Dodig je zaslužniji za ovo finale, Melo je više griješio u finalu, ali treba i njega pohvalit!
    Obrisan korisnik
  • interreg07.07.2013. u 12:18
    Ma super uspjeh! Dodig i Melo su odlicno odigrali ali gledao sam i vidio kako Bryani valjda igraju svoj najbolji tenis kariere a vec su 35. Nisu slucajno osvojili sve GS. Na svom servisu su bili nedodirljivi a uvjek opasni na protivnicki. Jedan break po setu i prica gotova. Nevjerovatno dobro!
    interreg
  • Mithrandir07.07.2013. u 10:05
    Prije svega čestitke Dodigu i Melu na odlićnom uspjehu!! .........A ovi Bryani su neka druga dimenzija. Kak' ti igraju.........bum...tras...ćuš.......ma savršenstvo.
    Mithrandir
  • Kojot_5006.07.2013. u 22:37
    Čestitke Dodigu i Melu na odigranom finalu drugi puz nadam se naslovu na GS!
    Kojot_50
  • narada10806.07.2013. u 19:41
    realno, tu se je trebalo dogoditi svjetsko čudo, da Melo i Dodig ovo dobiju. Braća Bryan su sasvim druga razina tenisa. Ali treba Ivanu čestitati na prvom hrvatskom finalu još od Gorana. Plus da su se on i Melo sa predstavom ove godine stavljali na kartu parova i dobili mnoge simpatizere.
    narada108