Zimski sportovi

Prometno u Vancouveru i kanadskim klubovima, Derek Roy otišao u St. Louis Bluese

Ivan Dominik • nedjelja, 07.07.2013.
Prometno u Vancouveru i kanadskim klubovima, Derek Roy otišao u St. Louis Bluese
Foto: Davor Sajko

Drugi i treći dan free agencyja nisu prošli ni približno burno kao samo njegovo otvaranje. Nakon "ludnice" prvoga dana i mnoštva razmjena te potpisivanja slobodnih igrača, NHL franšize su se malo primirile i počele analizirati napravljeno te ono što još tek treba napraviti. Tako je treći dan "tržnice" slobodnim igračima bio najplodniji za kanadske ekipe...

Treći dan potpisivanja slobodnih igrača u NHL-u nije bio turbulentan kao prva dana istog, ali su neke ekipe ipak napravile dosta u formiranju svog kadra za novu sezonu. Poglavito su tu dominirale kanadske ekipe Vancouvera i Winnipega, koje su osjetnije osvježile svoje ekipe novim igračima, ali i odlascima.

Nakon što je Buffalo produžio suradnju s njemačkim bekom Alexanderom Sulzerom, Winnipeg je u svoje redove doveo dva nova igrača: Jeromea Samsona, dosadašnjeg napadača Caroline i napadača Canucksa, Andrewa Gordona. Kasnije su Jetsi još doveli beka Adama Pardyja iz Sabresa, dok su napadača Mikea Santorellija pustili upravo u Vancouver.

Upravo u Vancouveru odvio se najveći odlazak trećeg dana free agencyja, i to odlaskom napadača i vrlo dobrog centra Canucksa, Dereka Roya, iz zapadne Kanade u St. Louis Bluese. Bluzeri su jednog od najvećih globetrottera NHL-a potpisali na jednu godinu i za to mu dali četiri milijuna dolara.

Pittsburgh Penguinsi također su doveli dva nova napadača, i to jednog upravo iz Vancouvera. Bio je to plugger Andrew Ebbett, dok je iz Columbusa među "Pingvine" stigao i Kanađanin s hrvatskim korijenima te svojevremeno želja Medveščaka i njegovih navijača, Nick Drazenovic, koji će najvjerojatnije biti igrač za filijalu Penguinsa u AHL-u, Wilkes Barre/ Scranton.

Edmonton Oilersi su produžili s Ryanom Jonesom te su za braniča Kylea Bigosa, koji je otišao u San Jose, doveli Leeja Moffieja, također ne baš poznatog beka. Među Oilerse je iz Dallasa stiglo i jedno ozbiljno golmansko pojačanje, perspektivni Richard Bachman, dok je Montreal iz QMJHL-a povukao mladog napadača Stefana Fourniera.

Američki napadač Jack Skille prešao je iz Florida Panthersa u Ohio ka Blue Jacketsima, Dallas je iz Dynamo Moskve povukao svog draftiranog mladića, Valerija Ničuškina, dok je iz NHL-a u KHL otišla bjeloruska zvijezda Sergej Kosticin, koji je dres Nashvillea zamijenio onim Avangard Omska.

Napadač Phoenixa Alexandre Bolduc otišao je u St. Louis, a Chris Conner se također iz Coyotesa vratio u Penguinse. J.T. Wyman je Tampu zamijenio Avalancheom, a bek T.J. Brennan Nashville Toronto Maple Leafsima, iz kojih će, prema svemu sudeći, u neki drugi klub otići također branič Mike Kostka. U Colorado je također otišao i Anaheimov branič Nate Guenin, dok je Vancouver doveo još jedno ozbiljnije pojačanje, švicarskog braniča Canadiensa, Yannicka Webera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!