Tenis

Ante Pavić i Antonio Veić na korak do glavnog turnira u Newportu i Bastadu

Branimir Korać • nedjelja, 07.07.2013.
Ante Pavić i Antonio Veić na korak do glavnog turnira u Newportu i Bastadu
Foto: Bruno Karadža

Dobar posao napravili su Ante Pavić i Antonio Veić u drugom kolu kvalifikacija u Newportu i Bastadu. Oni su se pobjedama plasirali u finale kvalifikacija dok je mladi Blaž Šerić ipak očekivano poražen u drugom kolu kvalifikacija u Stuttgartu...

Antonio Veić odradio je posao u drugom kolu kvalifikacija Bastada na očekivani način. Igrao je protiv Šveđanina Filipa Bergevija i ubilježio pobjedu u dva seta.

Bergevi je 19-godišnjak bez značajnijih rezultata u seniorskom tenisu, a do drugog kola je prošao svladavši još jednog malo poznatog Šveđanina Milosa Sekulica.

U ovom dvoboju Veić je imao inicijativu, prijetio je konstantno na servisu protivnika i s po jednim breakom u svakom setu stigao do trećeg kola.

Tamo će imati puno kompliciraniji posao jer ga očekuje dvoboj protiv 133. igrača svijeta, Nijemca Matthiasa Bachingera od kojeg je izgubio u jedinom dosadašnjem dvoboju prije tri godine u Rijeci.

Veićevim stazama nije uspio otići mladi Blaž Šerić koji je nastupio u drugom kolu kvalifikacija Stuttgarta i izgubio od Evgenija Koroljeva.

Iskusniji Kazahstanac, igrač s dosta mečeva u nogama na ATP i Challenger Touru, slavio je sa 6:4, 6:3 nakon nešto manje od 75 minuta igre.

U posljednju rundu kvalifikacija Newporta prošao je Ante Pavić kojem je prvi nositelj Belgijac Ruben Bemelmans predao nakon drugog seta.

Pavić je bio apsolutno ravnopravan značajno bolje rangiranom igraču, što govori i podatak da su oba seta otišla u tie-break. Prvi je dobio Belgijac s 8:6, a drugi Pavić sa 7:5 nakon čega je Bemelmans stisnuo ruku hrvatskom igraču.

U trećem kolu kvalifikacija Ante Pavić će igrati protiv Australca Johna Patricka Smitha, 243. igrača svijeta, koji je do trećeg kola došao pobjedom protiv Stephanea Bohlija.

ATP Bastad, kvalifikacije drugo kolo:
Antonio Veić (Hrvatska, 5) - Filip Bergevi (Švedska) 6:3, 6:4

ATP Stuttgart, kvalifikacije drugo kolo:
Evgeni Koroljev (Kazahstan, 4) - Blaž Šerić (Hrvatska) 6:4, 6:3

ATP Newport, kvalifikacije drugo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska) - Ruben Bemelmans (Belgija, 1) 6:7(6), 7:6(5), predaja Bemelmans

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac08.07.2013. u 20:27
    prošli su kvalifikacije,sportnet po običaju kasni s vijestima
    teniosac
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 20:52
    neka im je sretno
    Obrisan korisnik