Vodeni sportovi

Kostov i Cupać 12. na Europskom prvenstvu klase 49er

Ivor Krapac • nedjelja, 07.07.2013.
Kostov i Cupać 12. na Europskom prvenstvu klase 49er

Hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać završili su nastup na Europskom prvenstvu klase 49er osvajanjem 12. mjesta u Europi. Kostov i Cupać u nedjelju su bili u akciji u repasažu, tražeći plasman u finale, ali u tome nisu uspjeli...

U danskom Aarhusu okončano je Europsko prvenstvo klase 49er, na kojem su hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli 12. mjesto u Europi. U otvorenom dijelu poretka, u kojem su uračunati i rezultati konkurenata koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, Kostov i Cupać bili su 14.

Hrvatski dvojac u nedjelju je nastupio u repasažu. Kostov i Cupać tražili su plasman u finale, ali nisu uspjeli osvojiti potrebno prvo mjesto, deveto ukupno.

Kako je prenio Hrvatski jedriličarski savez, Pavle Kostov istaknuo je da je za hrvatske adute bilo mjesta u finalu.

"Dobro smo jedrili ove sezone dosad, naročito na zadnjoj regati Europskog kupa u Kielu krajem lipnja, kada smo bili brončani. Htijeli smo to finale ovdje i mislim da nam je unutra i mjesto. Pitanje je samo trenutka kad ćemo konačno ostvariti taj željeni cilj. Tu smo, jedrimo ravnopravno sa svima", opisao je Kostov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!