Rukomet

Hrvatski juniori u prvoj pripremnoj utakmici za SP svladali reprezentaciju BiH

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 08.07.2013.
Hrvatski juniori u prvoj pripremnoj utakmici za SP svladali reprezentaciju BiH
Foto: EPA

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo zaigrala je i u svom prvom pripremnom ogledu s domaćinom svjetske smotrom, reprezentacijom BiH. Hrvatski juniori u teškoj i uzbudljivoj utakmici svladali su svog suparnika s dva pogotka razlike, a odličnima su se u dvoboju pokazali Zagrebaši Ivić i Mandalinić.

U sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske prvi je dio priprema odradila u Delnicama da bi se potom nakon par dana predaha uputila u Široki Brijeg kako bi nastavila s treninzima i uigravanjem za svjetsku smotru koja će se u BiH održati od 14. do 28. srpnja.

Tjedan dana prije početka posljednjeg velikog natjecanja ove trofejne juniorske generacije vrijeme je bilo i za prvu prijateljsku utakmicu u kojoj su hrvatski juniori snage odmjerili s domaćinom Prvenstva, reprezentacijom BiH.

U itekako zanimljivoj i napetoj utakmici Hrvati su predvođeni vrlo dobrim Filipom Ivićem među vratnicama te raspoloženim Stipom Mandalinićem u napadu uspjeli osigurati i prvo slavlje, s dva pogotka razlike. Dobra je u prvom dijelu ogleda bila i hrvatska obrana, a vidjelo se to i na rezultatu na poluvremenu kada su hrvatski rukometaši primili svega osam golova. Nastavak susreta donio je, pak, nešto više pogodaka i raspoloženijih igrača, ali i grubih prekršaja, stoga je napeto uistinu bilo do samoga kraja susreta koji završava u korist Hrvata (24:22).

Odličan je u redovima pobjednika bio mladi Zagrebov igrač, Stipe Mandalinić, s osam postignutih pogodaka, Ante Kaleb je dodao njih šest, a Šime Ivić četiri. Raspoložen je među hrvatskim vratnicama bio Filip Ivić s 15 obrana, dok je Matej Ašanin upisao jednu obranu. Najbolji kod BiH bio je Ivan Milas s pet golova, dok su po tri zabili Damir Haliković i Muhamed Zulfić.

Netom prije početka samoga SP-a Hrvati će odigrati još jednu pripremnu utakmicu s BiH, a neposredno prije starta smotre stručni će stožer obznaniti i točan i konačan sastav koji će pokušati osvojiti i svjetsku juniorsku medalju.

Pripremna utakmica za SP U20 u BiH:
Hrvatska - BiH 24:22 (8:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 09:53
    ne spominje se Luka Cindrić--- je igral i ako je kako ?--- zna li tko ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2013. u 18:38
    najvažnije dobro i uspješno startati-sretno dalje
    Obrisan korisnik
  • bolan08.07.2013. u 15:47
    moćna slika!
    bolan