Rukomet

Madridski Atletico odlazi u povijest, izgubljena bitka s globalnom krizom

Branimir Korać • utorak, 09.07.2013.
Madridski Atletico odlazi u povijest, izgubljena bitka s globalnom krizom

Rukometni svijet u utorak prijepodne šokirala je vijest iz Španjolske. Predsjednik madridskog Atletica Domingo Díaz de Mera Lozano objavio je kako klub prestaje s djelovanjem zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi...

Rukometni klub Atletico Madrid objavio je kako od danas prestaje s radom u svim sekcijama zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi i nemogućnosti osiguravanja osnovnih uvjeta za nastavak rada.

Predsjednik Atletica Domingo Díaz de Mera Lozano oglasio se priopćenjem u kojem naglašava zahvalnost svima koji su pomagali klubu, posebno prvim ljudima nogometne sekcije Atletica i gradu Madridu, svim igračima koji su uz sve probleme priveli sezonu kraju te, naravno, svim navijačima koji su do kraja ostali uz klub.

"Želimo objaviti svim navijačima Atletica da je teška ekonomska kriza ostavila jaki trag na našem klubu i donijeli smo odluku o prestanku sa sportskim aktivnostima u svim uzrastima", otvoreno je započeo Lozano.

U priopćenju se nadalje ističe kako je financijska potpora koju su dobivali bila nedostatna, nisu uspjeli osigurati sponzorske ugovore uoči sljedeće sezone i nisu u mogućnosti nastaviti s djelovanjem kluba.

Povijest madridskog Atletica veže se uz dva kluba Atletico Madrid i Ciudad Real. Madridski Atletico postojao je do 1994. godine kada je ugašen, a ponovno je "aktiviran" 2011. godine kada je Ciudad Real zbog financijskih razloga preselio u Madrid i postao Atletico Madrid.

Ova dva kluba zajednički su osvojila 16 naslova prvaka Španjolske, 15 puta Kup kralja, tri Lige prvaka, tri EHF kupa i dva Kupa kupova.

Ovom odlukom čelnika kluba igrači odlaze na tržište i mogu bez odštete pronaći novi klub. Među njima će biti i Ivano Balić i Jakov Gojun za koje ne nedostaje interesa. Gojun je vrlo blizu prelaska u PSG dok se Balićevo ime veže uz brojne europske klubove.

Foto: Facebook - Liga Asobal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 15:30
    ali za nogometnu sekciju se ima....jebeni nogomet.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 21:00
    Prije par godina su kao Ciudad Real imali gotovo reprezentaciju svijeta, i sada im se dogodi ovo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 16:53
    Šteta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 16:44
    čudno da tu nema madrid-barcelona naboja. nije real, al je opet iz madrida.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH09.07.2013. u 15:33
    Šteta što se ovo dogodilo, nadam se da će se jednoga dana klub ponovo pokrenuti ali pod imenom Ciudad Real jer ime Atletico kao da je ukleto. Ako će se ista stvar desiti još nekim španjolskim klubovima onda ne vidim smisao igranja njihove lige, mislim da nikoga ne zanima mogućnost da se Barcelona... [više na forumu]
    ALGHAZANTH