Nogomet

Video: Darijo Srna podignuo novi klupski trofej, Šahtaru ukrajinski Superkup

Ivor Krapac • srijeda, 10.07.2013.
Video: Darijo Srna podignuo novi klupski trofej, Šahtaru ukrajinski Superkup

Nogometaši Šahtara iz Donecka započeli su novu sezonu obranom naslova u ukrajinskom Superkupu. Šahtar je u Odesi bio jači od domaćeg Černomoreca, a glavni junak utakmice bio je Brazilac Fred, koji je zabio dva pogotka. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok Eduardo da Silva nije bio u sastavu pobjedničke momčadi...

Drugu godinu u nizu, a peti put u klupskoj povijesti, Šahtar iz Donecka došao je do naslova u ukrajinskom Superkupu. Šahtar je u srijedu navečer u Odesi u borbi za titulu s 3:1 bio bolji od domaćeg Černomoreca, čime je kapetan Darijo Srna dobio priliku podignuti novi trofej u klubu iz Donecka.

Hrvatski reprezentativac odigrao je cijelu utakmicu, dok Eduardo da Silva u srijedu nije bio u sastavu. Eduardo je još u fazi oporavka nakon ozljede pretrpljene u ogledu Hrvatske i Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, zbog čega je propustio najveći dio priprema za novu sezonu.

U dolasku do trofeja, Šahtar se u Odesi ponajprije mogao osloniti na Freda, 20-godišnjeg brazilskog veznjaka napadačkog usmjerenja, koji je ovog ljeta doveden iz Internacionala iz Porto Alegrea. Fred se u svojoj novoj momčadi predstavio s dva pogotka u prvom poluvremenu, u 17. i 33. minuti.

Černomorecu je u prvoj minuti sudačke nadoknade na kraju prvog dijela nadu vratio Oleksij Antonov, no Šahtar se vratio na dva pogotka prednosti realiziranim kaznenim udarcem brazilskog veznjaka Taisona u 68. minuti. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.

Ukrajinsko prvenstvo počinje ovog vikenda, a Šahtar, koji brani naslov, u prvom kolu u nedjelju u Donecku dočekuje Goverlu.

Ukrajinski Superkup:
Černomorec - Šahtar 1:3 (Antonov 45'+1/Fred 17', 33', Taison 68' - 11 m)

foto: shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 08:34
    Eduatdo ce, nazalost, odigrat max 10 tekmi u sezoni... Daj odi negdje gdje ces igrat makar to i Dinamo bbio
    Obrisan korisnik
  • ivos11.07.2013. u 08:05
    Nažalost pokazuje se da je Eduardo bivši igrač
    ivos
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 23:54
    super igraju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 23:34
    fred :O
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG10.07.2013. u 22:55
    Ko bi reko da Srna nije prvi izvođač penala u Šahtaru
    Lovro-ZG