Nogomet

Braća Jakoliš karijeru nastavljaju u belgijskom drugoligašu

Ivana Jurica • četvrtak, 11.07.2013.
Braća Jakoliš karijeru nastavljaju u belgijskom drugoligašu
Foto: Duje Bonačić

Nema kraja odlascima sa Šubićevca. Još jedan iznimno talentirani igrač, 16-godišnji Marin Jakoliš, svoju će karijeru nastaviti graditi u inozemstvu. I to u belgijskom Mouscronu, a društvo će mu praviti i stariji brat Antonio.

Jedan od najboljih igrača kadetske momčadi Šibenika, koji je svoj neosporan talent ovog proljeća pokazivao i u seniorskom dresu u drugoligaškoj konkurenciji, odlazi iz matičnog kluba. Marin Jakoliš već se priključio svom novom klubu, belgijskom Mouscronu, a dogovorio je trogodišnju suradnju.

Slika 1 od 1.
Foto: Martina Japundžić

U seniorskoj momčadi Šibenika, mlađi od braće Jakoliš, debi je zabilježio 23. ožujka ove godine, na gostovanju kod Pomorca kod trenera Šupe. Dolaskom Petravića za trenera, ustalio se u početnoj momčadi, pa je do kraja sezone zabilježio devet nastupa, odnosno ukupno 521 minutu.

Kao i u slučaju odlaska Duje Ćalete-Cara, Šibeniku će pripasti samo naknada za razvoj igrača, prema propisima Fife. A prema pojedinim tvrdnjama, ta se cifra kreće u rasponu od 110 do 120 tisuća eura u konkretnom slučaju.

Prvi odlazak u inozemstvo, 16-godišnjem Marinu zasigurno će puno olakšati činjenica kako će uz njega biti i stariji brat Antonio. Nakon što je poslije raskida ugovora s matičnim klubom Antonio Jakoliš otišao u Ukrajinu (Kryvbas), vratio se u Hajduk, ali nije se uspio nametnuti i poslije pola sezone otišao je s Poljuda.

Kao slobodan igrač, sad je dogovorio jednogodišnju suradnju s Mouscronom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 17:26
    Bugari ispali! Jel' sad Hajduk nosilac u 3. pretkolu?
    Obrisan korisnik