Rukomet

Rukometašice se oprostile od obrane naslova, rukometaši doživjeli prvi poraz

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.07.2013.
Rukometašice se oprostile od obrane naslova, rukometaši doživjeli prvi poraz

Treći dan Europskog prvenstva u rukometu na pijesku u Danskoj donio je hrvatskim selekcijama dva poraza. Rukometaši su nakon raspucavanja ostali bez dva boda za drugi krug dok su se rukometašice svojim četvrtim porazom oprostile od mogućnosti da obrane zlatnu medalju...

Prvi poraz, Ukrajinci bolji nakon raspucavanja

Utakmica petog kola Skupine A muškog turnira ponudila je okršaj između stopostotne Hrvatske i prvog pratitelja Ukrajine koja je u prva dva dana natjecanja osvojila dva boda manje. Izabranici Davora Rokavca u doživjeli su svoj prvi poraz.

Prvi set lider skupine priveo je kraju uspješniji za dva poena (22:20), no nastavak dvoboja donio im je prvi izgubljeni set (16:19) od početka natjecanja i odlazak u raspucavanje. Ukrajinski rukometaši i u raspucavanju su bili uspješniji od branitelja naslova te su sa 7:4 zaključili dvoboj u svoju korist.

Lijevo krilo Ivan Jurić postigao je 16 poena u ovom porazu, dok je najbolji strijelac u pobjedničkom sastavu Poltoratskyi postigao dva manje. Dumenčić i Vojnović dodali su svaki po osam poena, a u strijelce su se upisali i Đikić, Paradžik i Semren.

U novoj skupini, skupini I hrvatski će reprezentativci u petak odmjeriti snage sa Španjolskom, a potom i s Rusijom.

Četvrtim se porazom oprostile od pokušaja obrane naslova

I dok si je muška selekcija i mogla dopustiti poraz, rukometašicama Hrvatske pobjeda protiv Norveške značila je sve ili ništa na putu do obrane naslova najbolje europske vrste.

Pomlađena ekipa Mateje Brezić u susret je ušla dobro, vodila od starta prvoga seta no on je zahvaljujući pogreškama u drugoj njegovoj polovici izgubljen rezultatom 22:14. Drugi set izgubljen je s minimalnih 11:12 nakon što je u zadnjoj sekundi Norveška bila precizna iz šesterca.

Najviše problema norveškoj vratarki zadala su lijeva krila Tea Milić autorica 12 poena te Nikolina Vojić koja je upisala njih šest. Osim njih dvije ostale četiri rukometašice koje su se upisale u strijelce nisu bile uspješnije od dva poena. Kod Norvežanki trojac Ersek Roed - Klev - Korvald postigao je zajedno 24 poena, gotovo kolika hrvatska selekcija zajedno.

Naše reprezentativke u petak očekuju dvoboji protiv Švicarske i Švedske, dok će u subotu u borbi za što bolji plasman odraditi i utakmicu Grčkom te još jednom s Poljakinjama, jedinom vrstom koju su uspjele svladati.

Rukometaši, Skupina A:
Hrvatska - Ukrajina 1:2 (22:20, 16:19; 4:7)

Rukometašice, Skupina A:
Hrvatska - Norveška 0:2 (14:22, 11:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • perozdero11.07.2013. u 22:35
    hoće li netko odgovarati za ovu sramotu i rasprodaju teško stečenog ugleda jer će se zbrda-zdola i potpuno neuigrana i totalno pogrešno posložena ženska reprezentacija u rukometu na pijesku boriti za visoko 9. mjesto... prije dvije godine europske prvakinje, potom dvije godine nebrige i ničega... [više na forumu]
    perozdero