Nogomet

Lokomotiva u europsku sezonu u novom ruhu, za Ivkovića ipak "Dragovoljac teži od Minska"

Damir Žbulj • petak, 12.07.2013.
Lokomotiva u europsku sezonu u novom ruhu, za Ivkovića ipak "Dragovoljac teži od Minska"

I nogometaši Lokomotive u novu će sezonu ući u novom ruhu, uz novog tehničkog sponzora kluba. Za aktualne viceprvake Hrvatske i finaliste Kupa sezona počinje u subotu, gostovanjem u Sigetu kod lokalnog novozagrebačkog rivala Hrvatskog dragovoljca, međutim, Lokose uskoro očekuje i povijesni premijerni europski nastup, naime u drugom pretkolu Europske lige igraju protiv Dinama, iz bjeloruskog Minska...

Nova sezona već je pred vratima za Tomislava Ivkovića i njegovu Lokomotivu. U subotu ih očekuje dvoboj prvog kola MAXtv Prve lige i gostovanje u Sigetu kod lokalnih rivala i povratnika u prvoligaško društvo, Hrvatskog dragovoljca, no, već 18. srpnja očekuje ih i debitantski nastup u Europi. U drugom pretkolu Europske lige u veliku borbu kreću protiv snažnog bjeloruskog Dinama iz Minska.

Posljednju najavu pred novu sezonu na Kajzerici ponudili su njihov trener Ivković, kao i kapetan Leonard Mesarić te novopridošli mladi Petar Mišić. Prigodno su i predstavljeni i novi dresovi te sportska oprema njihovog novog tehničkog sponzora, tvrtke Nike.

Snovi o stadionu i realnost o suparnicima

"Drago mi je što smo ovdje na Kajzerici, želimo da nam ovdje bude sve ljepše i da kao klub Lokomotiva bude sve bolji i bolji. I tko zna, danas - sutra ovdje možda nikne i novi stadion," trenerov je pogled prema ljepšoj i blistavoj budućnosti.

Ubrzo se vratio Ivković u realnost i svakodnevicu koja Lokomotivu već očekuje u subotu u Sigetu: "Novi igrači su se nametnuli, veliki posao napravili smo na pripremama. Radili smo teško, naporno, konkretno. Svi su dali svoj maksimum i ja sam zadovoljan i mislim kako smo u ovom trenutku spremni da na najbolji mogući način krenemo u prvenstvo. Naravno, niti jedna momčad u ovom trenutku ne može biti optimalno spremna, što se tiče igre. Kvaliteta će se dizati kroz utakmice i očekujemo da od trećeg, četvrtog kola budemo oni pravi i da igramo onako kako smo navikli, bez obzira na odlaske ključnih igrača."

"Cilj je uvijek isti, stvaramo dobru igru, igramo nogomet, a mislim kako će onda i rezultati doći," nada se strateg Lokosa.

Europski protivnik iz dalekog Minska treneru Lokosa donio je nove brige: "Bolje da nisam nikoga slao tamo na utakmicu. Izvještaj nije baš ugodan, jer radi se o izuzetno kvalitetnoj momčadi, koja ima tri, četiri vrlo dobra pojedinca. Puno su bolji nego što smo mi mislili, tamošnje prvenstvo je vrlo dobro. Tri momčadi su tamo u vrhu vrlo kvalitetne, Dinamo je jedna od njih i očekuje nas težak posao."

"Oni su favoriti naravno, već su odigrali 17 kola plus ova pretkola Europske lige. Međutim, nogomet je igra u kojoj svatko može svakog dobiti i svatko se može nadati da uz pravi pristup stigne do pobjede. Možda da se radi o rukometu ili košarci onda bi nam u ovom odnosu snaga šanse bile minimalne, no, u radi se o nogometu i sve je moguće," slikovito je prikazao koje su im šanse u premijernim europskim nastupima.

"Dragovoljac nam je nepoznanica"

S puno opreza Ivković ulazi u subotnji ogled protiv lokalnog rivala: "Dragovoljac je teži od Minska."

Pojasnio je svoje razmišljanje: "Zato jer je to prva prvenstvena utakmica, zato jer se Dragovoljac tek vratio u ligu i svi njihovi igrači će željeti pokazati kako zaslužuju igrati u Prvoj ligi. Tako da usuđujem reći kako bih volio igrati protiv bilo kojeg drugog protivnika osim protiv Hrvatskog dragovoljca."

'Mala zmija' Mišić

O Petru Mišiću, još uvijek 18-godišnjem bivšem igraču Cibalije, koji je preko Dinama na posudbu stigao u Lokomotivu trener Ivković ima samo riječi hvale: "Izuzetno smo zadovoljni s pripremama koje smo odradili. Igrači koji su stigli u klub su se uklopili, pogotovo ovaj tu pored mene, mala zmija, koja može sve. Kad smo igrali protiv njega, samo sam se njega bojao, a sada ga imamo u našim redovima, tako da smo kao momčad i ja osobno kao trener jako zadovoljni."

"Moramo se maksimalno pripremiti, pogotovo psihički. Mi imamo kvalitetu i vrlo dobar igrački kadar, ali Dragovoljac nam je nepoznanica, a kada ti je netko nepoznanica onda moraš biti posebno oprezan. Cijenim ih poštujem, naravno, a ovisit će puno o Dragovoljcu i njihovoj momčadi i igri."

Pred ulazak u novu sezonu svoja nadanja i razmišljanja ponudili su kapetan Mesarić, kao i novopridošli Petar Mišić, igrač koji je zaradio posebne pohvale od trenera Ivkovića: Nakon priprema osjećamo kako je ekipa potpuno sprema i da jedva čekamo da novo prvenstvo počne. Mislim da smo s novim igračima dobili jednu novu dimenziju i da vrlo hrabro i odlučno krećemo u novu sezonu," kapetanski je poručio Mesarić, dok se Mišić nada kako će biti od pomoći svojim novim suigračima: "Zahvalio bih se svima ovdje u Lokomotivi koji su me dobro prihvatili, i stručnom stožeru i igračima. Od nove sezone očekujemo slične uspjeha kao i prošle. Nadam se kako ću biti od pomoći ekipi, pošto sam novi ovdje, da sam se nametnuo treneru i očekujem da ponovno budemo pri vrhu ljestvice."

Lokosi su na Kajzerici prezentirali i novu sportsku opremu novog tehničkog sponzora, tvrtke Nike. Imat će tri garniture dresova, postojeću domaću bijelo-plavu, za gostujuću garnituru izabrana je kombinacija plave i crne boje, dok će treća garnitura biti posebno zanimljiva, službenog naziva voltage cherry, najbliže boji ciklame. "U pripremnom dijelu sezone u potpunosti je nova oprema ispunila naša očekivanja, igrača, ali i stručnog stožera tijekom zahtjevnih treninga. Uz funkcionalnost i kvalitetu posebno naglašavam io i sjajan izgled i vizualni dojam te s ponosom možemo reći kako će Lokomotiva u novoj sezoni imati najkvalitetniju opremu u MAXtv Prvoj ligi;" poručio je ponosno izvršni direktor ekipe Dennis Gudasić.

U novom ruhu Lokosi će imati svoju službenu premijeru u subotu 13. srpnja od 19 sati na stadionu u Sigetu, gdje gostuju kod Hrvatskog dragovoljca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33313.07.2013. u 13:40
    Idukar je kralj!!
    Hektor333
  • Obrisan korisnik13.07.2013. u 00:22
    Meni je prva asocijacija na sportnet postao Idukar.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2013. u 23:13
    Razmišljao sam pokrenuti akciju da svatko tko želi da 50 lipa po Idukarovom pametnom komentaru i onda sve to u humanitarne svrhe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2013. u 22:32
    uvijek dobrodošao idukarov pametni komentar na svaku vijest na sportnetu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2013. u 20:24
    ne trba strahovati od Bjelorusa nego pružiti koliko se može pa što bude-nisu ni oni neka ekstra Euro momčad
    Obrisan korisnik