Rukomet

Hrvatski juniori love medalju u Ljubuškom

Ivana Strahija • subota, 13.07.2013.
Hrvatski juniori love medalju u Ljubuškom

Hrvatski juniori u Bosni i Hercegovini žele ostvariti dobar rezultat, a medalja se čini kao izgledni ishod Svjetskog prvenstva za U20 rukometaše.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini počinje Svjetsko prvenstvo za juniore (14. do 28. srpnja), na kojem sudjeluje i hrvatska reprezentacija. Kao rukometna velesila, Hrvatska se nada dobrom rezultatu i u toj kategoriji.

"Mi smo hrvatska rukometna reprezentacija i uvijek idemo po medalju. Ova generacija je do sada osvojila dvije medalje na velikim natjecanjima i još dvije medalje na Mediteranskim igrama i Europskom olimpijskom festivalu mladih, dakle, od pet natjecanja osigurala je četiri medalje i samim time daje sebi za pravo da se i u BiH nada medalji", jasan je bio trener Luka Panza u razgovoru za Sportnet.

Hrvatska igra u skupini B, protiv Alžira, Katara, Nizozemske, Njemačke te Švicarske. Popis reprezentativaca spoj je već iskusnih momaka kao i onih koji su već pokazali veliki talent, no nisu ga imali prilike potvrditi na kojoj od velikih pozornica.

"I od Ivića i od Mandalinića koji su već okusili što znači biti A reprezentativac, očekujem da povuku ostale dečke za sobom i da budu putokaz njima. Neka im pokažu da se radom i upornošću može doći do vrhunskih rezultata poput igranja s vrhunskom ekipom kao što je seniorska rukometna reprezentacija. Smatram da će njihovo iskustvo igranja u Ligi prvaka ove godine isto puno pomoći na Prvenstvu u BiH", otkrio je trener juniora.

Inače, sve bi se utakmice trebale moći pratiti putem prijenosa uživo, zahvaljujući glavnom medijskom pokrovitelju Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH, Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Hrvatsku će predstavljati:
1. Filip Ivić
2. Matej Ašanin
3. Ivan Bačić
4. Domagoj Pavlović
5. Ante Tokić
6. Teo Čorić
7. Dominik Smojver
8. Leon Šušnja
9. Stipe Mandalinić
10. David Miličević
11. Mirko Herceg
12. Ante Kaleb
13. Sandro Obranović
14. Luka Cindrić
15. Šime Ivić
16. Mario Vuglač

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2013. u 21:30
    Sretno dečkima
    Obrisan korisnik
  • canastra13.07.2013. u 18:47
    dobro došli u Hercegovinu,uz veliku potporu navijača idemo do zlata
    canastra