Nogomet

Francuska osvojila naslov u Turskoj, 11-erci presudili finale protiv Urugvaja

Ivor Krapac • nedjelja, 14.07.2013.
Francuska osvojila naslov u Turskoj, 11-erci presudili finale protiv Urugvaja
Foto: EPA

Francuski nogometaši došli su do naslova na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Francuzi nikad ranije nisu slavili na SP-u ove dobne kategorije, a premijernu titulu osvojili su uz pobjedu nad Urugvajem u finalu. Poslije 120 minuta bez golova, odluka je pala izvođenjem 11-eraca...

Bez puno uzbuđenja i bez pogodaka tijekom regularnih 90 i dodatnih 30 minuta, francuska reprezentacija je u subotu nakon izvođenja 11-eraca došla do pobjede u sudaru s Urugvajem u finalu U-20 Svjetskog prvenstva u Turskoj. Utakmica u Ali Sami Yen Areni u Istanbulu dobila je na zanimljivosti tek kada se počelo odlučivati u raspucavanju, kada je glavni junak novih svjetskih prvaka postao vratar Alphonse Areola.

Areola je u izvođenju 11-eraca obranio udarce Velazqueza i De Arrascaete, dok su francuski izvođači bili uspješni. Pogađali su Pogba, Veretout, N'Gando i Foulquier, a jedini urugvajski strijelac bio je Olaza.

Francuska je, tako, došla do svojeg prvog svjetskog naslova u ovoj dobnoj kategoriji, dok je Urugvaju, koji je u prvom krugu u prvom kolu skupine F doživio poraz od Hrvatske, preostao žal zbog propuštene prilike. Prije raspucavanja, najbolju šansu u ranijem dijelu utakmice imali su u drugom poluvremenu, kada je Felipe Avenatti zaprijetio nakon proigravanja De Arrascaete, ali Alphonse Areola obranio je taj udarac.

Za razliku od finala, utakmica za treće mjesto donijela je pogotke. Gana je s 3:0 bila jača od Iraka, a na semafor su se upisali Attamah (35'), Assifuah (45+1') i Acheampong (78').

U-20 SP, finale:
Francuska - Urugvaj 0:0 (4:1 - 11 m)

Za treće mjesto:
Gana - Irak 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 19:28
    Pogba izdominirao na prvenstvu - podsjeća me nevjerovatno na Yayu Turea
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 08:32
    Da smo imali Radoševića i Kovačića osvojili bismo najmanje neku od medalja,a možda i u ovakvom sastavu da su neki igrači bili ozbiljnij i pametnij smo mogli do medalje!!
    Obrisan korisnik
  • Vugi714.07.2013. u 01:54
    Rezervni golman Francuske se preziva Dupe :D
    Vugi7
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 01:16
    utakmica cista katastrofa...
    Obrisan korisnik