Nogomet

Pašalić: "Španjolska mi je najdraža liga, ali najprije želim ostaviti dublji trag u Hajduku"

S Poljuda:Bernard Jurišić • ponedjeljak, 15.07.2013.
Pašalić: "Španjolska mi je najdraža liga, ali najprije želim ostaviti dublji trag u Hajduku"
Foto: Duje Bonačić

Nikad mlađi Hajduk "eksplodirao" je već u prvoj utakmici novog prvenstva "petardom" u Zadru. Junaka tog dvoboja je bilo puno, ali dvojica golobradićh mladića pobrala su veliki pljesak u Stanovima. Tomislav Kiš i Mario Pašalić...

Pašalić: "Želim ostaviti dublji trag"

Mario Pašalić u veljači je postao punoljetan, a protiv Dinama i Zadra pokazao je da može biti novi adut Bilih u veznom redu:

"Presretan sam, još uvijek razmišljam o Zadru, to mi je bio prvi pravi seniorski debi. Postigao sam i seniorski prvijenac u dresu Hajduka, o čemu svaki dječak sanja. Prvi san mi se ispunio."

Koji su sljedeći?

"Želim istrčati pred prepunim Poljudom, nadam se da će se to brzo ostvariti, možda već u nedjelju. Sljedeći cilj je biti prvak s Hajdukom, znam kakva bi to bia euforija."

Pašalić je vezni igrač koji igra s obje noge, a u Tudorovom sustavu vrlo se dobro snašao. S Hajdukom ga očekuje puno utakmica u srpnju i kolovozu:

"Odgovara mi pas igra i visoki pressing na obrambene igrače. Sviđa mi se kako igramo i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i uigraniji. Kroz mlađe uzraste smo igrali nekoliko utakmica tjedno, ali ovo je drugačiji tempo i ritam igre. No, mladi smo, ima snage u nama."

Pašalić kao uzore ističe Ronaldinha, Lamparda i Iniestu, od Hajdukovaca - Franka Andrijaševića. Rodio se u Mainzu, no s tri godine se s obitelji vratio u Hrvatsku. Ipak, ne sanja Bundesligu:

"Španjolska liga mi je draža od njemačke, ali želim najprije ostaviti dublji trag u Hajduku."

Tomislav Kiš prošle je sezone pokazivao bljeskove iznimnog golgeterskog talenta, no nije nikako uspijevao uhvatiti kontinuitet igara pored prvih napadačkih opcija Vukovića i Maglice.

Ljubimac splitskih navijača već u prvoj utakmici novog prvenstva pokazao je da ima "nos za gol".

"Od prve smo minute u Zadru krenuli kako je trener tražio, nametnuli svoj ritam i igru i zasluženo pobijedili."

Tudor je nakon pobjede 5:1 u Zadru posebno naglasio Kiša i Kouassija kao strijelce. Njima su pogoci posebno važni.

"Svakom je napadaču cilj dati gol, svaki napadač za to živi. Ja se uvijek nadam da ću zabiti. Uvijek pratim akcije, meni su takvi 'mali' golovi najslađi."

Još prije dva tjedna status 19-godišnjeg Zagrepčanina bio je neizvjestan, spominjala se i moguća posudba. No, ostao je, a čini se da je pogocima u Zadru i zapečatio svoj status u Hajdukovoj momčadi u upravo otvorenoj sezoni:

"Pripreme sam dobro odradio, trener mi je dao da igram od početka ove dvije utakmice i nadam se da ću ostati i dalje u kadru. Trener će odlučiti, na meni je da treniram, igram i zabijam. Nadam se da će mi ove godine biti puno bolje nego prošle."

Već prošle sezone navijači su mu skandirali, što je rijetka privilegija u Hajdukovoj svlačionici. Isto se nastavilo i u Zadru:

"Drago mi je čuti svoje ime, komu nije drago da mu navijači skandiraju?"

Hajduka ovog tjedna očekuje prva europska utakmica protiv makedonskog Turnova. Posebnu dozu opreza izaziva činjenica da Splićani neće imati pomoć svog 12. igrača s tribina. Mladoj momčadi bi pomoć s tribina itekako dobro došla:

"Ne znam je li Hajduk ikad s mlađom momčad ušao u sezonu. Borit ćemo se od prve do zadnje minute i dati sve od sebe da prođemo u treće pretkolo. Makedonci su sigurno dobra momčad, svi u Europi imaju dodatni motiv, imat će ga i oni pogotovo protiv Hajduka."

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.07.2013. u 22:31
    pratim ja već malo dulje i čitam između redaka.
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 17:47
    isti su rezultati sa ovim juniorima kao i sa preplacenima ostarjelim hnl zvjezdama,a proracun je kudikamo manji.samo hrabro i bit ce rezulatata i bez prodaje kojekakvim mutnim likovima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 15:04
    prije nego napadaš juru, informiraj se... naime, danas su Kiš i Pašalić bili na konf za novinare, zato se o njima piše ;)
    Obrisan korisnik
  • cameosis15.07.2013. u 15:02
    ajmo jurišiću, znamo svi da ne tripiš kouassija iz samo tebi znanih razloga, ali momak je jedan od glavnih igrača hajduka. objektivno izvještanje jednog sportskog novinara bi se trebalo podrazumijevati, a ne ga samo spominjati jer se ne da izbjeći izjava tudora.
    cameosis
  • karioke bučani15.07.2013. u 14:57
    kiš će bit super napadač, ima nos za gol, publika ga voli, sve predispozicije za dovru karijeru... a pašalić je također extratalentiran, nadan se da neće završit ko ivan leko il mladen bartulović
    karioke bučani