Ostali sportovi

Kunović zaustavljena korak do odličja, Jarloni u osmini finala

Ivor Krapac • utorak, 16.07.2013.
Kunović zaustavljena korak do odličja, Jarloni u osmini finala
Foto: EPA

U ponedjeljak, prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u meksičkoj Puebli, nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika. Mateja Kunović uspješno je prošla dvije borbe u kategoriji do 46 kilograma, a izgubila je na četvrtfinalnoj prepreci, dok je Stipe Jarloni ispao među posljednjih 16 u kategoriji do 58 kg...

Hrvatski predstavnici će ovog tjedna biti u lovu na visoke plasmane i odličja na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, koje se održava u meksičkoj Puebli, a već prvog dana nije nedostajalo puno do prve hrvatske medalje. Blizu je bila Mateja Kunović, koja je u kategoriji do 46 kilograma zaustavljena u četvrtfinalu, korak do ulaska u zonu odličja.

Kunović je u ponedjeljak počela svoj nastup sa 7:4 protiv Hondurašanke Sidney Vicente u prvom kolu. Na drugoj prepreci proslavila je 6:0 protiv domaće uzdanice, Meksikanke Itzel Manjarrez, dok je u četvrtfinalu u napetoj borbi jača bila Ruskinja Anastasija Valueva. Odluka je pala zlatnim bodom u korist ruske predstavnice, poslije 7:7 na kraju treće runde.

U kategoriji do 46 kg zlato je osvojila Kim So Hui iz Južne Koreje. Srebro je pripalo Valuevoj, dok su brončane bile Kineskinja Ren Dandan i Tunižanka Fadia Farhani.

Stipe Jarloni, koji je bio 13. nositelj u kategoriji do 58 kilograma, prošao je dvije prepreke i zapeo na trećoj, u osmini finala. Na svoj 22. rođendan, Jarloni je za početak svladao švicarskog predstavnika Mehdija Ahmanda, s odlukom zlatnim bodom nakon 8:8. Armenac Haykaz Samvelyan pokazao se kao lakši zalogaj za hrvatskog aduta, s prolaskom s 11:3 u drugom kolu, ali iduća prepreka bila je previsoka za Jarlonija.

Huang Cheng Ching s Kineskog Tajpeha je među posljednjih 16 slavio sa 6:2.

Kao i u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 46 kg, i u muških do 58 kg zlato je otišlo u Južnu Koreju. Osvojio ga je Moon Tae Cha, srebrni je bio Iranac Hadi Mostean Loron, a do bronce su došli Meksikanac Damian Villa i Brazilac Guilherme Alves.

Prvenstvo na kojem će nastupiti još osmero hrvatskih predstavnika nastavlja se u utorak. Drugog dana u akciji će biti Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!