Rukomet

Marcin Lijewski napustio HSV Hamburg, odbio Kiel i vratio se u Wislu Plock

Zvonka Keliš • utorak, 16.07.2013.
Marcin Lijewski napustio HSV Hamburg, odbio Kiel i vratio se u Wislu Plock
Foto: Nikola Movrić

Nakon punih 11 godina provedenih u Njemačkoj desni vanjski poljski rukometaš Marcin Lijewski odlučio se za promjenu sredine, točnije, za povratak kući. Novo/staro odredište bit će mu Wisla Plock s kojom želi osvojiti domaće naslove, ali i ponešto naučiti od trenera Cadenasa kako bi i sam jednoga dana bio uspješan trener.

Poljski rukometni reprezentativac te donedavni član aktualnog europskog klupskog prvaka HSV Hamburga, Marcin Lijewski, ovoga se ljeta odlučio za promjenu sredine te nakon dugih 11 godina rada u inozemstvu, na povratak kući.

Iako je pred sobom imao ponude sada već bivšeg kluba HSV Hamburga za produženje ugovora te njemačkog prvaka THW Kiela uspješne naredne sezone stariji brat Lijewski odlučio se kako je vrijeme za povratak u domovinu te je ovaj 36-godišnjak stavio potpis na novi ugovor s poljskom Wislom Plock gdje će mu jedan od suigrača biti i hrvatski vratar Marin Šego.

"Na moju su odluku utjecali brojni faktori. Wisla Plock je momčad koja i dalje ima mogućnost osvojiti naslov prvaka Poljske, a borit će se i za poljski Kup, dok je druga prednost Manolo Cadenas, nova i utjecajna osoba u rukometnom svijetu", kazao je danas na svom predstavljanju Lijewski koji je potom nadodao: "Imajući na umu da jednog dana želim postati vrlo dobar rukometni trenera želio sam upoznati rad ovoga Španjolca. Na kraju priče, Plock je veoma blizu Gdanska i moje obitelji u Ostrowi Wielkopolskiego."

Desni vanjski poljski rukometaš 2002. je godine upravo iz Wisle krenuo put Flensburga s kojim je osvojio tri DHB Kupa i jedno njemačko prvenstvo, dok je šest godina kasnije stigao u redove HSV Hamburga s kojima je osvajao naslove kako u Kupu, tako i Prvenstvu, ali i onaj najtrofejniji, prvaka Europe. Za reprezentaciju Poljske Lijewski je, pak, odigrao 251 utakmicu te je postigao 711 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!