Zimski sportovi

Nastavljena "demontaža" trijumfalnih Hawksa, Dustin Penner vratio se u Anaheim

Ivan Dominik • srijeda, 17.07.2013.
Nastavljena "demontaža" trijumfalnih Hawksa, Dustin Penner vratio se u Anaheim
Foto: EPA

Dva zvučna "transfera" poznatih i sjajnih sjevernoameričkih hokejaša "razbudila" su pomalo uspavanu NHL ligu, barem što se tržišta i trgovine tijekom ljeta i free agencyja tiče. Nastavljen je tako "raspad" prvaka lige 2013. godine, Chicago Blackhawksa, dok se iz osvajača Stanley Cupa 2012. godine, LA Kingsa, jedan igrač vratio u svoje staro jato...

U NHL-u nema velikih tradeova niti potpisa ugovora sa slobodnim igračima, situacija je smirena, nema šokova kao prvih dana prijelaznog roka, a stoga i važnih vijesti ima na kapaljku. Međutim, ono što ne popušta jest situacija oko odlazaka iz momčadi Chicago Blackhawksa, koja je minule sezone podignula Stanley Cup.

Napadač Daniel Carcillo, jedno od boljih krila trijumfalnih Hawksa, koji je prošlu sezonu muku mučio s ozljedama, otišao je u prvake iz 2012. godine, Los Angeles Kingse. Pritom je iz Kalifornije u Vjetroviti grad poslan jedan izbor na Draftu 2015. godine oko kojeg će se dvije momčadi dogovoriti naknadno.

Gotovo u isto vrijeme, "Kraljeve" je napustio drugi napadač, korisni Dustin Penner, koji će pojačati krilne pozicije u Anaheim Ducksima, svom bivšem klubu u kojem je i započeo svoju NHL karijeru kao nedraftirani igrač. Dvostruki osvajač "Svetog grala" potpisom na jednogodišnji ugovor vratio se u staro jato s kojim je 2007. godine osvojio svoj prvi Stanley Cup.

Među "Patkama" je njegov dolazak dočekan s oduševljenjem, budući da bi nakon naprasnog odlaska Bobbyja Ryana u Ottawu, 30-godišnji Penner kao i prije šest godina trebao činiti ubojitu napadačku liniju zajedno s Coreyjem Perryjem i Ryanom Getzlafom. Također, kao i bivši igrač Edmontona i Los Angelesa, i Danny Carcillo, koji je najbolje godine proveo u Philadelphia Flyersima, trebao bi biti pojačanje za Kingse te time kvalitetno popuniti "rupu" nakon odlaska svog sunarodnjaka u Silicijsku dolinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 23:12
    ovo kod chicaga je samo manji remont, a nikako raspad ili demontaža. od donekle važnijih igrača otišli su stalberg i bolland, ali nijedan od njih nije top 6 napadač, s tim da je bolland još k tome često bio ozljeđen. frolik je bio loš zadnje dvije sezone hawksi mogu biti sretni što su jetsima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik