Rukomet

Hrvatski junior Tokić najavio sve bolju igru: "Idemo korak po korak, medalja je još daleko"

Razgovarala:Petra Bičanić • četvrtak, 18.07.2013.
Hrvatski junior Tokić najavio sve bolju igru: "Idemo korak po korak, medalja je još daleko"
Foto: Ivana Karačić

Hrvatska rukometna juniorska reprezentacija novom je pobjedom protiv Alžira (30:21) osigurala prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. Tijek susreta, dosadašnje utakmice i ciljeve na Prvenstvu za Sportnet je stoga prokomentirao mladi hrvatski rukometaš Ante Tokić.

Hrvatski juniori iza sebe sada imaju tri slavlja u tri odigrana susreta, a stopostotan učinak već je nakon pobjede nad Alžirom u srijedu navečer značio kako će hrvatski predstavnici zaigrati u osmini finala Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH. Vrlo dobar od samoga početka bio je mladi krilni igrač Ante Tokić koji je Alžiricima zabio tri pogotka, Nizozemcima šest, a u prvom susretu s Katarom se također tri puta upisao u listu strijelaca te se stoga za Sportnet osvrnuo na oglede iza njegove reprezentacije te na ono sve što je još pred njime i njegovim suigračima.

Juniorski reprezentativac Hrvatske, koji je u susretu s Alžirom dao svoj doprinos pobjedi, prvo je prokomentirao dvoboj trećega kola te je ujedno dao svoju viziju susreta kojeg hrvatski rukometaši nisu baš najbolje otvorili: "Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali smo se posložili do sredine prvoga poluvremena i napravili prednost polukontrama i kontrama", rekao je Tokić.

Hrvati su pred kraj prvoga dijela zahvaljujući odličnome Anti Kalebu i suigračima započeli sa serijom pogodaka, odvojili se od Alžiraca, da bi već na poluvremenu na semaforu stajalo 17:10. U drugome dijelu hrvatska je reprezentacija stoga samo zadržala visoku prednost: "U drugome poluvremenu nastavili smo s našom igrom", rekao je krlni igrač Hrvatske i dodao: "Dogovor je bio da opuštanja nema, a i malo smo uvježbavali 6-0 obranu. Utakmicu smo stoga mirno priveli kraju."

Iako su Prvenstvo započeli s nešto lošijom igrom i pomalo u grču te impresionirani publikom i samim natjecanjem, mladi Hrvati iz utakmice u utakmicu dižu svoju formu: "Mučili smo se s Katarom, to je ipak bilo otvaranje Svjetskoga prvenstva, no kako natjecanje ide dalje, forma nam raste, igramo bolje u svakom novom susretu. Nadam se da ćemo tako do kraja", dodao je mladi hrvatski reprezentativac.

Mnogi im već nameću medalje, s obzirom na prijašnja dostignuća hrvatske juniorske reprezentacije, no Tokić ostaje prizemljen i dodaje: "Idemo korak po korak, prvo nam je cilj zauzeti visoko mjesto u skupini. Za razmišljanja o medalji ima još dosta vremena, trebamo svladavati prepreku po prepreku", zaključio je Tokić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 20:16
    samo polalako i sretno
    Obrisan korisnik