Košarka

S Baldekina u Draženov dom: Martin Junaković u Ciboni

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 19.07.2013.
S Baldekina u Draženov dom: Martin Junaković u Ciboni
Foto: Martina Japundžić

Interes Cibone za jednog od najboljih igrača Građanskog košarkaškog kluba Šibenik, Martina Junakovića, trajao je već duže vrijeme. Spominjalo se i tijekom prošle sezone kako bi mladi play tada A-2 ligaša s Baldekina mogao put Zagreba, no, do realizacije transfera u tom trenutku nije došlo. Ali je sada, pa će mladi hrvatski reprezentativac Baldekin zamijeniti Draženovim domom u narednoj sezoni, odnosno sezonama.

Prelazak jednog od najboljih igrača GKK Šibenika u redove Cibone, potvrdio je sportski direktor Šibenčana Zoran Kalpić: "Završili smo taj deal oko odlaska Martina Junakovića. Mislim da je ovo prvi put u povijesti da Cibona uzima jednog igrača iz drugoligaškog kluba, s obzirom na naš prošlogodišnji status i mislim da svi možemo biti ponosi na to, na učinjeno, a najveće zasluge, naravno, imaju trener i Martin. S obzirom na status Cibone u Europi i domaćem prvenstvu, odnosno ABA ligi možemo slobodno reći da, s obzirom da je najbolji hrvatski trener Neven Spahija iz Šibenika, i Dario Šarić, imamo sad jednu malu koloniju Šibenčana u Ciboni, pa ćemo stoga i navijati za njih."

"Martinu sve najbolje u daljnjoj karijeri. Stvarno s velikim ponosom možemo biti zadovoljni sa svim i zaključiti ovaj posao", dodao je sportski direktor GKK Šibenika.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Jurica

Budući da je Junaković imao još godinu dana ugovora s GKK Šibenikom, i određena odšteta sjest će na račun novog prvoligaša, o čemu Kalpić kaže: "To nije milijunski iznos koji nama rješava probleme, međutim, mi smo zadovoljni s obzirom da smo prije godinu dana Martina praktički dobili na poklon. Opet, iz tog posla nismo izašli na štetu, iako smo izgubili jako dobrog igrača. Ali ne treba se bojati za budućnost Šibenke, na kraju krajeva u našem klubu imamo još mladih igrača kojima Martin mora biti zvijezda vodilja kako se s radom dolazi do uspjeha."

Momčad GKK Šibenika neće doživjeti značajnije promjene. Kalpić ističe kako će se zadržati 70-80 posto prošlogodišnjeg tima. Kao mogući novi igrači Građanskog košarkaškog kluba Šibenik spominju se Nikola Došen, Luka Petković i Paško Vrlika. Kalpić o konkretnim imenima ne želi govoriti dok se ugovori ne potpišu, ali na temu pojačanja kaže: "Blizu smo dogovora s jednim playmakerom. To ćemo znati sljedećeg tjedna. Radi se o domaćem igraču, također iz našeg dvorišta. Kažem opet, u Šibeniku će uvijek imati prednost oni domaći, oni Šibenčani, jer smatram da se oni najbolje bore za svoj klub i najviše daju. A onda tek ako se ne uspije naći rješenje na pojedinim pozicijama onda tek idemo u realizaciju s nekim drugim igračima."

Pripreme novog prvoligaša za nastup u A-1 ligi počinju 26. kolovoza, s tim da će tjedan dana ranije s treninzima početi najmlađi prvotimci.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina20.07.2013. u 14:27
    baš me zanima zašto se nigdje ne spominje visina transfera. Junakoviću prognoziram jednaku minutažu u Ciboni koliku je imao i Filipović.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 23:53
    Ajmo, svi drvlje i kamenje po malom prije nego li je počeo igrati...Ne znam samo sa kojom osnovom navijači Cibone napadaju Martina...šta, kao do sada ste imali puno bolje igrače ??? Serem vam se u klub koji da nije bilo dva Šibenčanina (Aco i Dražen), nikad ne bi ništa osvojio u svojoj povijesti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 19:08
    samo nek je djelić Dražena bit će veliko pojačanjen i nastavak Šibenske priće
    Obrisan korisnik
  • litleben19.07.2013. u 14:36
    Sramota je da se za tog igrača još moralo platiti. Takvi bi trebali platiti Ciboni, svaki puta, kada ulaze u njezinu dvoranu. Još veća sramota je što u cijelom Zagrebu nema beka boljeg od toga klinca. Ili možda ima, ali Spahiji nije dosta 300.000 eura.
    litleben
  • Kaktus Car19.07.2013. u 14:34
    Krasno...
    Kaktus Car